Ταλιατέλες με γαρίδες

Υλικά8 ντομάτες (κατά προτίμηση φοινικοτές)2 κουταλαλιές της σούπας βούτυροΛίγο ελαιόλαδο300γρ.μικρές γαρίδες καθαρισμένες1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένηξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι1 σφηνάκι κρασί Vecchia Romana ή κονιάκ142ml κρέμα γάλακτος400γραμ. ταλιατέλεςΦρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός,Αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέριΕκτέλεση

Βάζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό αφού πρώτα τις χαράξουμε ελαφρά στο κάτω μέρος. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε

ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τις ντομάτες. Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ανάψουμε το περιεχόμενο του τηγανιού- η φλόγα θα σβήσει από μόνη της σε μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Καρυκεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Όταν τα ζυμαρικά μας βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας αμέσως, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα