Μοσχαράκι με πατάτες στο φούρνο


Υλικά

1,5 Kg μοσχαράκι3-4 σκελίδες σκόρδολίγο ελαιόλαδολίγο βούτυροαλατοπίπερομερικά κλωνάρια θυμάρικαι πατάτες για το ταψί μαςΕνα λεμόνι (προαιρετικά)Ενας κύβος βοδινού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να προβράσει για περίπου μισή ώρα. Ξαφρίζουμε το νερό και προσθέτουμε αλατοπίπερο κι αν θέλουμε και έναν κύβο βοδινού. Αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το

βάζουμε στο ταψί μας. Κρατάμε το νερό γιατί θα μας χρειαστεί για να ψήσουμε με μέρος αυτού τις πατάτες.
Κάνουμε σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα σε αυτές τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και περασμένες σε αλατοπίπερο. Σε αυτό το στάδιο είτε περνάμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε, στην κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο να ροδίσει ελαφρά, είτε το βάζουμε απευθείας σε προθερμασμένο φούρνο μαζί με μερικά κλωνιά θυμάρι και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο. Αν θέλουμε να προσθέσουμε πατάτες τις βάζουμε σε αυτό το στάδιο και προσθέτουμε και λίγο λάδι ή βούτυρο. Εννοείται ότι αλατίζουμε και τις πατάτες.

Το νερό που έχουμε κρατήσει δε το προσθέτουμε όλο. Βάζουμε περίπου 2 φλιτζάνια για ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Δε το πετάμε όμως μήπως και χρειαστεί αργότερα να συμπληρώσουμε.

Όταν το κρέας και οι πατάτες μας θα αρχίσουν να ροδοψήνονται αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμάρι και προσθέτουμε αν θέλουμε το χυμό ενός λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό να αποψηθεί και σερβίρουμε ζεστό.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοσχαράκι,moscharaki