Βίοι παράλληλοι για τη «Ρούλα» και την «Κούλα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Σταυρούλα Κουράκου και η Βίκυ Σταμάτη από το μηδέν έγιναν οι κυρίες των ισχυρών υπουργών του ΠΑΣΟΚΒίοι παράλληλοι για τη «Ρούλα» και την «Κούλα» Σάββατο, Οκτώβριος 27, 2018 - 15:00

❱❱ Από τα παλάτια στη στενή! Οι απίστευτες ομοιότητες στην πορεία των δεύτερων συζύγων του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου

Από το μικροαστικό περιβάλλον μιας γειτονιάς της Αθήνας και ενός χωριού στην περιφέρεια, βρέθηκαν στο πλευρό ισχυρών πολιτικών ανδρών και έζησαν μέσα στα φώτα και στη χλιδή!

Οι ιστορίες τους, όμως, δεν

είχαν... happy end, αφού κατέληξαν στη φυλακή. Οι πορείες των δύο εντυπωσιακών και φιλόδοξων συζύγων εμβληματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, παρουσιάζουν «ανατριχιαστικά» πολλές ομοιότητες!

Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή να ειπωθεί ότι η Σταυρούλα Κουράκου, που βρίσκεται προφυλακισμένη εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στο γυναικείο τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού για διακίνηση μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά, και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία μερικά χρόνια πριν πέρασε επίσης την πύλη των ίδιων φυλακών για «χρυσές» μίζες επί υπουργίας του συζύγου της, έχουν ζήσει... ζωές καρμπόν.

Παρά την ταπεινή καταγωγή τους (σ.σ.: η Κουράκου ήταν η κόρη της οικιακής βοηθού της πρώτης συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ η Βίκυ Σταμάτη κατάγεται από το χωριό Ζέλι Φθιώτιδας, το οποίο εγκατέλειψε σε ηλικία 19 χρόνων για να κυνηγήσει τα όνειρά της...), κατόρθωσαν πολλά. Με τη φιλοδοξία που τις διακρίνει, μεταπήδησαν από τις θέσεις των γραμματέων πολιτικών γραφείων στις... αγκαλιές των μεντόρων τους και από εκεί στο κέντρο της εγχώριας «creme de la creme» ως σύζυγοι υπουργών πια!

Οι «κακές γλώσσες»

Ο δρόμος που χρειάστηκε να διανύσουν ώσπου να τα καταφέρουν είχε, βεβαίως, και «εμπόδια». Εν προκειμένω, την πρώτη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου Λία Καρτάλη, η οποία πέθανε προτού προλάβει να εκδοθεί το διαζύγιο, και την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μολντενχάουερ, τις οποίες οι δύο νεότερες γυναίκες κατάφεραν να επισκιάσουν. Οι «κακές γλώσσες» κατά καιρούς έχουν χρεώσει κι άλλα πολλά στις δύο συζύγους των πρώην υπουργών με τις σικ εμφανίσεις, όπως τάση για πλουτισμό και μεγαλομανία.

Ο γάμος της Βίκυς Σταμάτη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι και η πολυτελής δεξίωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Four Seasons» στις 11 Ιουλίου του 2004 είχε ξεσηκώσει χαμό εκείνη την εποχή. Μεταξύ άλλων, η κυρία Σταμάτη έχει κατηγορηθεί επίσης για ακατάσχετες σπατάλες, καθώς κάθε επίσκεψή της στα μαγαζιά άφηνε στα ταμεία μερικές χιλιάδες ευρώ!

Αντίστοιχα, οι επικριτές της Σταυρούλας Κουράκου αναφέρουν πως τα γούστα της... ακρίβυναν και οι απαιτήσεις της αυξήθηκαν μόλις έγινε «κυρία υπουργού». Παράλληλα, το γνωστό ζευγάρι δεν έκανε ποτέ προσπάθειες να κρύψει τον πολυτελή βίο που διήγε. Από το 2017 διέμενε μόνιμα πια στο καντόνι Champel της Γενεύης, ενώ περνούσε τα καλοκαίρια του στη βίλα-κόσμημα που έχτισε στη Σύρο το 2006, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 4.000.000 ευρώ.

Ο κατάλογος με τις ομοιότητες που ενώνουν τις δύο γυναίκες είναι μεγάλος. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο τις αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι άνθρωποι του στενού τους περιβάλλοντος μοιάζει πολύ. Η μεν Σταυρούλα Κουράκου ήταν η «Ρούλα» για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ οι γονείς της Βίκυς Σταμάτης συνήθιζαν να την αποκαλούν «Κούλα»! Τέλος, όσο γρήγορα ήρθε η κοινωνική ανέλιξή τους, άλλο τόσο απότομη ήταν και για τις δύο η κατακρήμνισή τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα