«Τσεκ» με ασκήσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Τσεκ» με ασκήσειςΠαρασκευή, Φεβρουάριος 17, 2017 - 18:12

Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς αν έχει την ελάχιστη απαιτούμενη φόρμα ανάλογα με την ηλικία του; Στο ερώτημα ανέλαβαν να απαντήσουν ο γυμναστής Τιμ Ράιτ και η βρετανική αλυσίδα γυμναστηρίων Virgin Active, αφού πρώτα συμβουλεύτηκαν εξειδικευμένους γιατρούς. Δημιούργησαν μια λίστα από απλές ασκήσεις που θα πρέπει να είναι σε θέση

να κάνει κανείς από την ηλικία των 20 έως τα 70.

Οι 20χρονοι, για να θεωρούνται fit, σύμφωνα τον Ράιτ, θα πρέπει για αρχή να μπορούν να τρέξουν πέντε χιλιόμετρα μέσα σε 30 λεπτά. Επιπρόσθετα θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν την άσκηση «σανίδα» για ένα λεπτό. Πρόκειται για την άσκηση κατά την οποία στηρίζεσαι στο έδαφος μόνο με τα χέρια και τις μύτες των ποδιών, έχοντας τη μέση σε ευθεία γραμμή. Τέλος, θα πρέπει να μπορούν να κάνουν 20 συνεχόμενα burpees. Για να εκτελεστεί η συγκεκριμένη άσκηση, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ξεκινήσει από όρθια στάση και, αφού λυγίσει τα γόνατά του, να ακουμπήσει το έδαφος με τις παλάμες, ακριβώς μπροστά του. Στη συνέχεια να κλοτσήσει τα πόδια του προς τα πίσω και να τεντώσει τα χέρια παίρνοντας στάση σώματος για κάμψεις. Αφού κάνει μια κάμψη, να μαζέψει απότομα τα πόδια και στη συνέχεια να σηκωθεί όρθιος κάνοντας άλμα.

Οσοι βρίσκονται στη δεκαετία των 30 θα πρέπει να μπορούν να τρέξουν 1,5 χιλιόμετρο σε λιγότερο από 9 λεπτά, να μπορούν να κάνουν την άσκηση «σανίδα» για 45 δευτερόλεπτα και να σηκώνουν από το έδαφος βάρος ίσο προς το 50% του δικού τους βάρους.

Οι σαραντάχρονοι, από την άλλη, θα πρέπει να μπορούν να τρέξουν στο μέγιστο της ταχύτητάς τους για 60 δευτερόλεπτα, δίχως να σταματήσουν, και να κάνουν 10 κάμψεις χωρίς διάλειμμα. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι σε θέση να αγγίξουν τα δάχτυλα των ποδιών τους με τα χέρια τους, διατηρώντας τεντωμένα τα πόδια.

Για να θεωρούν οι πενηντάρηδες ότι έχουν το ελάχιστο της απαιτούμενης φόρμας, θα πρέπει να μπορούν να τρέχουν με μέτρια ταχύτητα για 60 δευτερόλεπτα, χωρίς να σταματήσουν, αλλά και να κάνουν 5 burpees χωρίς διάλειμμα. Επίσης να είναι ικανοί να καθίσουν σταυροπόδι και να σηκωθούν χωρίς τη βοήθεια των χεριών τους.

Οι εξηντάρηδες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν 12 βαθιά καθίσματα χωρίς να σταματήσουν, αλλά και να περπατήσουν κάνοντας πάνω από 10.000 βήματα την ημέρα. Ακόμη, πρέπει να μπορούν να αγγίξουν τα δάχτυλα των χεριών τους φέρνοντας το ένα χέρι πίσω από την πλάτη και το άλλο πίσω από το κεφάλι.

Τέλος, οι 70άρηδες θα πρέπει να είναι σε θέση να περπατήσουν 1,5 χιλιόμετρο σε λιγότερο από 16 λεπτά, να ανέβουν 10 σκαλοπάτια σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και να μπορούν να καθίσουν και να σηκωθούν από μια καρέκλα χωρίς τη βοήθεια των χεριών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα