Το σκορβούτο επέστρεψε!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο σκορβούτο επέστρεψε!Παρασκευή, Οκτώβριος 4, 2019 - 17:31

❱❱ Αυξάνονται τα κρούσματα της ασθένειας που «χτυπούσε» τους ναυτικούς και πλέον πλήττει τους millennials

H ασθένεια από την οποία υπέφεραν παλιά οι ναυτικοί εξαιτίας της κακής διατροφής τους, που βασιζόταν σε κονσέρβες, το σκορβούτο, επιστρέφει και πλήττει τους millennials, οι οποίοι ακολουθούν κάθε άλλο παρά ισορροπημένη διατροφή. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ασθενών με ακραία έλλειψη βιταμίνης C έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Από το 2010 έως το 2018 το

βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας ανέφερε 5.100 εισαγωγές, ενώ το 2018 ήταν μόνο 167.

Η συγκεκριμένη νόσος προκαλεί πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, κόπωση, κόκκινα σημάδια στο δέρμα, πρήξιμο και αιμορραγία των ούλων.

Μεταξύ των ασθενών είναι και η 28χρονη Χάνα, βιολόγος, η οποία πήγε στον γιατρό αφού έχανε βάρος, τα ούλα της μάτωναν και είχε προβλήματα στο έντερο. Τελικά η διάγνωση ήταν σκορβούτο, όπως αποκαλύπτει στη βρετανική εφημερίδα «Metro», και λειτούργησε σαν ξυπνητήρι.

«Η θεραπεία ήταν διατροφή χωρίς γλουτένη και αύξηση της διατροφικής αξίας των τροφίμων που κατανάλωνα» δηλώνει. Μάλιστα, εξομολογείται ότι, όταν μίλησε για τη διάγνωση στους δικούς της, έκανε αστεία για πειρατές.

«Υπάρχει μια τάση για τους πολύ δύστροπους στο φαγητό να κολλάνε στην “μπεζ δίαιτα”, η οποία περιέχει μόνο ψωμί, τσιπς, κέικ, κροκέτες και δημητριακά. Αν αυτή η διατροφή ακολουθείται χωρίς διαφοροποιήσεις, μπορεί να οδηγήσει σε σκορβούτο» εξηγεί η παθολόγος δρ Κλερ Μόρισον.

Keywords
Τυχαία Θέματα