Της έβγαλαν 14 σκουλήκια από το... μάτι

ΚΟΣΜΟΣΤης έβγαλαν 14 σκουλήκια από το... μάτιΤετάρτη, Φεβρουάριος 14, 2018 - 18:57

❱❱ Για πρώτη φορά παγκοσμίως καταγράφηκε περιστατικό μόλυνσης ανθρώπινου ματιού από παρασιτικό σκουλήκι που έως τώρα προσέβαλλε μόνο τα βοοειδή.

H... «τυχερή» είναι η 26χρονη Αμπεϊ Μπέκλεϊ (φωτό) από το Ορεγκον των ΗΠΑ, από το μάτι της οποίας οι γιατροί αφαίρεσαν συνολικά 14 σκουλήκια που ανήκουν στο είδος Thelazia gulosa.

Το καλοκαίρι

του 2016 η Μπέκλεϊ, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Tropical Medicine and Hygiene», εργαζόταν σε αλιευτικό σκάφος στην Αλάσκα, όταν ένιωσε ενοχλήσεις στο μάτι της. Νόμισε ότι είχε μπει μια βλεφαρίδα στο μάτι της, όμως όταν έλεγξε το μάτι με το δάχτυλό της παρατήρησε ότι πάνω σε αυτό βρισκόταν ένα σκουλήκι μήκους 1,25 εκατοστών.

Η διάγνωση

Αμέσως απευθύνθηκε σε οφθαλμίατρο στο Πόρτλαντ, ο οποίος έβγαλε άλλα τέσσερα σκουλήκια. Ο γιατρός έστειλε δείγμα στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, τα οποία διέγνωσαν ότι επρόκειτο για το παρασιτικό σκουλήκι Thelazia gulosa. Η έρευνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ξανά μόλυνση ανθρώπινου ματιού από το συγκεκριμένο σκουλήκι και υπάρχουν φόβοι ότι έχει μεταλλαχθεί. Επισημαίνει δε ότι υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος τύφλωσης σε περίπτωση που η Thelazia gulosa δεν αφαιρεθεί εγκαίρως.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα