ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΠαρασκευή, Ιανουάριος 25, 2019 - 17:51

❱❱ Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να γίνει αρεστός στους θεσμούς, δεν δίστασε να...

... αδειάσει την κυβερνητική γραμμή για το θέμα των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες, αλλά και τη συνάδελφό του στο υπουργικό συμβούλιο Εφη Αχτσιόγλου. Ο τσάρος της

οικονομίας υποστήριξε ότι δεν έχουν καταθέσει σχέδιο στους θεσμούς για μια ρύθμιση που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, την ώρα που η κυβέρνηση έχει κάνει ουκ ολίγες διαρροές για την κατάθεση τέτοιου νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, για τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών οι τελευταίοι δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής κάποια συγκεκριμένη πρόταση ώστε να διευκολυνθούν πάνω από 4.000.000 πολίτες που χρωστούν στην Εφορία συνολικά 104 δισεκατομμύρια ευρώ και περίπου 85 δισεκατομμύρια προσαυξήσεις.

«Αν κάνουμε μία τέτοια πρόταση -που δεν λέω ότι θα κάνουμε- θα τη συζητήσουμε μαζί τους όταν την κάνουμε. Αλλά για την ώρα δεν τους έχουμε στείλει τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις.

Αντίθετα, βρίσκεται σε καλό δρόμο η ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η ρύθμιση είναι έτοιμη με προοπτική να ενεργοποιηθεί από τις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα, θα προβλέπει ακόμη και «κούρεμα» βασικής οφειλής και προσαυξήσεων, ώστε να δοθεί ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που συσσώρευσαν χρέη από το 2002 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα