Στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την 53χρονη καθαρίστρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την 53χρονη καθαρίστριαΠαρασκευή, Ιανουάριος 25, 2019 - 16:27

❱❱ Στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να εξεταστεί από τον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο συνήγορος της καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη...

... κατά της απόφασης του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει την 53χρονη μητέρα δύο παιδιών σε δεκαετή κάθειρξη για το πλαστό πτυχίο δημοτικού! Στην πολύ πιθανή περίπτωση το Ανώτατο

Δικαστήριο της χώρας να κάνει δεκτό το αίτημα, η υπόθεση θα επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για να εκδικαστεί εκ νέου.

Οι περιπέτειες της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο άρχισαν το 2016, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, επειδή πριν από χρόνια είχε... προσθέσει μία τάξη στο απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού. Τότε, όμως, είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην οικογένειά της. Ωστόσο, στις 5 Νοεμβρίου 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πήρε τον δρόμο για τις Φυλακές του Ελαιώνα Θήβας.

Συμπαράσταση

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση εκδηλώθηκε ένα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης προς τη φυλακισμένη καθαρίστρια, με αποτέλεσμα να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και να ζητήσει να εξετάσει την υπόθεση.

Στις 28 Νοεμβρίου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, αποκατέστησε προσωρινά την αδικία αποφυλακίζοντας την 53χρονη καθαρίστρια έως την έκδοση απόφασης από τον Αρειο Πάγο.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με υποστήριξε ηθικά και ψυχολογικά, και με συγχώρεσε για το αδίκημα που έκανα. Δεν το έκανα για να κάνω πλούτο, σπίτια ή οτιδήποτε τέτοιο. Το έκανα για τα παιδιά μου» είχε δηλώσει η ίδια.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα