Ρώσος στο... σπίτι των Φουρτουνάκηδων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ θρυλική Βίλα Κούνδουρου στον Aγιο Νικόλαο Λασιθίου πέρασε στα χέρια του Ρώσου Βιτάλι ΜπορίσοφΡώσος στο... σπίτι των ΦουρτουνάκηδωνΤετάρτη, Σεπτέμβριος 25, 2019 - 17:56

❱❱ Στα χέρια κροίσου, που θα επενδύσει 600.000.000 € για ξενοδοχεία, η Βίλα Κούνδουρου στο Λασίθι, όπου γυρίστηκε η «Νεράιδα και το παλικάρι»

Η θρυλική Βίλα Κούνδουρου στον Aγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου γυρίστηκε η ελληνική ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, πέρασε στα χέρια του Ρώσου κροίσου Βιτάλι Μπορίσοφ.

Ο εκατομμυριούχος αγόρασε έκταση 1.000 στρεμμάτων με σκοπό να χτίσει ξενοδοχεία και, όπως φαίνεται, σε αυτήν περιλαμβάνεται και η βίλα όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της διαμάχης των... Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων. 

Το σπίτι που «δάνεισε» ο Κρητικός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος στη Φίνος Φιλμ για να γίνει η κατοικία των Φουρτουνάκηδων είναι χωμένο σε έναν απόκρημνο βράχο και «βλέπει» θάλασσα.

Ο Ρώσος προτίθεται να χτίσει 350 επαύλεις και τρία πεντάστερα ξενοδοχεία με αθλητικές εγκαταστάσεις και εστιατόρια, ενώ στα σχέδιά του βρίσκεται και η δημιουργία μαρίνας 65 θέσεων, με την επένδυση να αγγίζει τα 600.000.000 €.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Βασίλι Γκαβρίλοφ, αναφέροντας στο Star: «Το έργο είναι αναγνωρισμένο από τις ελληνικές Αρχές ως η μεγαλύτερη ξένη στρατηγική επένδυση».

Ο κ. Γκαβρίλοφ επισήμανε, μάλιστα, πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ήδη κατασκευάσει στην περιοχή ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών προς πώληση, ενώ μέσα στο 2020 θα αρχίσουν οι εργασίες για την υλοποίηση των υπόλοιπων σχεδίων του.

Keywords