Ρώσος στο... σπίτι των Φουρτουνάκηδων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ θρυλική Βίλα Κούνδουρου στον Aγιο Νικόλαο Λασιθίου πέρασε στα χέρια του Ρώσου Βιτάλι ΜπορίσοφΡώσος στο... σπίτι των ΦουρτουνάκηδωνΤετάρτη, Σεπτέμβριος 25, 2019 - 17:56

❱❱ Στα χέρια κροίσου, που θα επενδύσει 600.000.000 € για ξενοδοχεία, η Βίλα Κούνδουρου στο Λασίθι, όπου γυρίστηκε η «Νεράιδα και το παλικάρι»

Η θρυλική Βίλα Κούνδουρου στον Aγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου γυρίστηκε η ελληνική ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, πέρασε στα χέρια του Ρώσου κροίσου Βιτάλι Μπορίσοφ.

Ο εκατομμυριούχος αγόρασε έκταση 1.000 στρεμμάτων

με σκοπό να χτίσει ξενοδοχεία και, όπως φαίνεται, σε αυτήν περιλαμβάνεται και η βίλα όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της διαμάχης των... Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων. 

Το σπίτι που «δάνεισε» ο Κρητικός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος στη Φίνος Φιλμ για να γίνει η κατοικία των Φουρτουνάκηδων είναι χωμένο σε έναν απόκρημνο βράχο και «βλέπει» θάλασσα.

Ο Ρώσος προτίθεται να χτίσει 350 επαύλεις και τρία πεντάστερα ξενοδοχεία με αθλητικές εγκαταστάσεις και εστιατόρια, ενώ στα σχέδιά του βρίσκεται και η δημιουργία μαρίνας 65 θέσεων, με την επένδυση να αγγίζει τα 600.000.000 €.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Βασίλι Γκαβρίλοφ, αναφέροντας στο Star: «Το έργο είναι αναγνωρισμένο από τις ελληνικές Αρχές ως η μεγαλύτερη ξένη στρατηγική επένδυση».

Ο κ. Γκαβρίλοφ επισήμανε, μάλιστα, πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ήδη κατασκευάσει στην περιοχή ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών προς πώληση, ενώ μέσα στο 2020 θα αρχίσουν οι εργασίες για την υλοποίηση των υπόλοιπων σχεδίων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα