Πέρασαν χειροπέδες στον «Mister Σκορπιό»

ΚΟΣΜΟΣΠέρασαν χειροπέδες στον «Mister Σκορπιό»Τετάρτη, Νοέμβριος 7, 2018 - 13:58

❱❱ Η αστυνομία του Μονακό, ύστερα από δικαστικό αίτημα, πέρασε χειροπέδες το πρωί της Τρίτης στον ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (φωτό).

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος οδηγήθηκε στο κρατητήριο, στο πλαίσιο έρευνας για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική» και συνέργεια στα αδικήματα αυτά, που ξεκίνησε η εισαγγελία του Μονακό πριν από έναν χρόνο.

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη της Μονακό γνωστοποιήθηκε

λίγο πριν από τη σέντρα, στο στάδιο «Λουί ΙΙ» του πριγκιπάτου, του αγώνα της ομάδας του με την Μπριζ, στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, όπως αποκάλυψε η «Le Monde», ο Ριμπολόβλεφ παρέμενε υπό κράτηση. Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί κατ' οίκον έρευνα στο 1.600 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμά του, στους τελευταίους δύο ορόφους του Μεγάρου της Μπελ Επόκ, απέναντι από το πριγκιπικό παλάτι, ενώ έρευνες έγιναν στα σπίτια και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οπως διευκρινίζει ο γαλλικός Τύπος, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, γνωστής ως «Monacogate», τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 υπό κράτηση, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του, και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου Φιλίπ Ναρμινό. H γαλλική εφημερίδα «Le Monde» είχε αποκαλύψει τότε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ρώσου μεγιστάνα, ώστε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές Αρχές του πριγκιπάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα