Παίζουν τον... παπά με τον Χορταρέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαίζουν τον... παπά με τον ΧορταρέαΠαρασκευή, Οκτώβριος 4, 2019 - 17:54

❱❱ Η Μητρόπολη Λαγκαδά διαψεύδει ότι ο πρώην αστρολόγος και μέντιουμ είναι ιερέας της

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που δημοσίευσε αποκλειστικά η «Espresso» και στην οποία εικονίζεται ο Νίκος Χορταρέας να ποζάρει με άμφια ιερέα δίπλα στην Αγία Τράπεζα, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο απαρνείται τον 63χρονο πρώην αστρολόγο - μέντιουμ πριν αλέκτορα φωνήσαι!

«Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες

δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως» τονίζει η Μητρόπολη και αναφέρεται σε επισκέψεις του πρώην τηλεαστρολόγου στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη νόσο Alzheimer, στην κοινότητα Ηρακλείου στον Λαγκαδά: «Οι δε επισκέψεις του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο διά τη νόσο Alzheimer και συναφών εγκεφαλικών διαταραχών, εν τοις ορίοις της καθ' ημάς Επαρχίας, αφορούν σε προσωπικά δεδομένα του ιδίου».

Στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου διακρίνεται ο Νίκος Χορταρέας να ποζάρει με μακριά γένια και ένδυση ιερέα. Σε επικοινωνία της εφημερίδας με κύκλους της Μητρόπολης, πηγές ανέφεραν ότι «εδώ και χρόνια φοράει το μοναχικό σχήμα» και δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ασκεί πλέον καθήκοντα ιερέα. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο γιατί η Μητρόπολη επιλέγει να διαψεύσει με επίσημη ανακοίνωση ότι ο 63χρονος είναι ιερέας ή μοναχός της αν και αποκαλεί «π. Κυπριανό» το πρώην μέντιουμ, σαν να γνωρίζει και να αποδέχεται τη νέα ιδιότητά του. Ομως, δεν απαντά στο ερώτημα: Αν ο 63χρονος δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, τότε πού ανήκει; Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η Μητρόπολη δεν αναγνωρίζει τον 63χρονο ως ιερέα, γιατί δεν εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει την πράξη του να φωτογραφίζεται με ιερά άμφια;

Keywords
Τυχαία Θέματα