Παίρνει φωτιά το smartphone

ΚΟΣΜΟΣΠαίρνει φωτιά το smartphoneΤετάρτη, Ιούλιος 31, 2019 - 19:14

❱❱ Εφαρμογή ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς και δίνει χρήσιμες οδηγίες

Μια χρηστική εφαρμογή για smartphone, που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τις μετεωρολογικές συνθήκες και την επικινδυνότητα πυρκαγιάς, ανέπτυξαν ο Δήμος Θέρμης και η Ομικρον Α.Ε. 

Πρόκειται για το σύστημα Ofire+, το οποίο λειτουργεί από φέτος πιλοτικά την εφαρμογή κινητού Ofire+ mobile, καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, σε κλειστή δοκιμαστική έκδοση.

Η εφαρμογή

είναι διαθέσιμη στα στελέχη του Δήμου Θέρμης, αρμόδια για θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς και στα μέλη μιας ομάδας ενεργών δημοτών που πραγματοποιούν έλεγχο, μαζί με την αποσφαλμάτωση του συστήματος.

Μέσω του Ofire+ mobile μπορεί ο χρήστης να λαμβάνει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τον επίσημο Δείκτη Επικινδυνότητας Εναρξης Πυρκαγιάς (FWI), που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, την έναρξη μιας φωτιάς εντός του Δήμου Θέρμης και τη δυνατότητα αυτόματων κλήσεων σε Πυροσβεστική (191), ΕΚΑΒ (166) και Ευρωπαϊκό Αριθμό Εκτακτης Ανάγκης (112).

Παρέχει, ακόμη, οδηγίες απομάκρυνσης προς τα πλησιέστερα σημεία καταφυγής που εμφανίζονται στον χάρτη.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενημερώνονται για φωτιές σε συγκεκριμένους οικισμούς ή στο σύνολο της ζώνης λειτουργίας του συστήματος Ofire+.

Η συνεργασία του Δήμου Θέρμης με την ανώνυμη εταιρία Ομικρον θα καλύψει και την επόμενη αντιπυρική περίοδο, έως τις 31 Οκτωβρίου 2020, οπότε θα εφαρμοστεί το σύστημα σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα