Οι «βασίλισσες» του δάσους

ΚΟΣΜΟΣΟι «βασίλισσες» του δάσουςΠέμπτη, Ιούλιος 23, 2015 - 19:23

Οι υποψήφιες των καλλιστείων που γίνονται στο Περού διαγωνίζονται ακόμη και στην τοξοβολία

Οι υποψήφιες στα άλλα καλλιστεία διαγωνίζονται με τουαλέτα και με μαγιό, ενώ δίνουν μια απάντηση σε ερωτήσεις που ήδη ξέρουν από πριν. Αυτή είναι λίγο πολύ η διαδικασία για την εκλογή κάθε «Μις». Οχι όμως για τη «Μις Τροπικό Δάσος», τον διαγωνισμό ομορφιάς που γίνεται στο Περού, με τις ντόπιες υποψήφιες να πρέπει να αποδείξουν πολλά προκειμένου να διεκδικήσουν το στέμμα.

Τα κορίτσια δεν συναγωνίζονται μόνο στα σωματικά προσόντα

-με βασικό στοιχείο το μήκος των μαλλιών τους- αλλά και σε δεξιότητες όπως το μαγείρεμα, το κολύμπι αλλά και στην τοξοβολία, ικανότητες δηλαδή που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει, ώστε να επιβιώσει στα δάση του Αμαζονίου. Πέραν αυτών βεβαίως διαγωνίστηκαν με τουαλέτα και μαγιό, ενώ κρίθηκαν επίσης για το χιούμορ τους. Φυσικά δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για την πολιτική της χώρας και τη γεωγραφία της.

Η ιστορική κληρονομιά ήταν βασικό στοιχείο στο ενδυματολογικό κομμάτι του διαγωνισμού, καθώς τα κορίτσια όχι μόνο φόρεσαν παραδοσιακές στολές, αλλά τις στόλισαν και με χάντρες, όπως συνηθίζεται στη φυλή Ασανίνκα. Το κόκκινο χρώμα είχε επίσης θέση, όχι στα χείλη ή τα νύχια τους, αλλά στην επιδερμίδα τους, την οποία ζωγράφισαν με διάφορα σχέδια. Η 17χρονη Μπεϊσί Ανάγια έφυγε τελικά με το έπαθλο, που δεν είναι κάποιο στέμμα με πετράδια, αλλά ένα καπέλο στολισμένο με φτερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα