«Οι stars είναι πιο εύκολοι στη συνεργασία»

SHOWBIZ«Οι stars είναι πιο εύκολοι στη συνεργασία»Δευτέρα, Δεκέμβριος 14, 2015 - 15:56

Ποιος είναι ο πιο γυμνασμένος πελάτης του; Γιατί ο Σαμ Μέντες βρήκε «πιο καλοντυμένο» τον Ρέιφ Φάινς από τον Ντάνιελ Κρεγκ στο τελευταίο φιλμ του Μποντ; Ποιος Ελληνας δεν πρόλαβε να ντυθεί με bespoke κοστούμι του; Ο Τίμοθι Εβερεστ, ο ράφτης που εδώ και 25 χρόνια ειδικεύεται στα χειροποίητα και στ' απολύτως ραμμένα στις διαστάσεις κάθε πελάτη του ρούχα, βρέθηκε στην Αθήνα και στο κατάστημα Mah Jong (στο Κολωνάκι) και μίλησε στην «Espresso».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ. ΚΥΡΙΤΣΗ
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Ο 55χρονος Τιμ, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, «κρύβεται» πίσω από τα όμορφα κοστούμια του Ρέιφ Φάινς και του Κριστόφ Γουόλτζ στην ταινία «Spectre», ενώ έχει υπογράψει την γκαρνταρόμπα και άλλων γοητευτικών ηθοποιών. «Ο Τομ Φορντ είναι επισήμως αυτός που ράβει για τον Τζέιμς Μποντ -έχει πληρωθεί με 5.000.000 δολάρια-, εμείς, ανεπίσημα, φτιάξαμε κάποια casual κομμάτια για τον Ντάνιελ Κρεγκ. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με τα φιλμ του 007 στο "Skyfall" όταν κάναμε ρούχα για τον "Μ", που τον παίζει ο Ρέιφ Φάινς. Πρόκειται για σημαντικό ρόλο, αφού αντικατέστησε την Τζούντι Ντεντς. Τον ντύσαμε ξανά στο "Spectre", επιμεληθήκαμε τον Ντέιβ Μπατίστα, που κάνει τον θηριώδη κακό. Κάναμε, επίσης, κοστούμια για την ταινία "The man from U.N.K.L.E." αλλά και για την "Επικίνδυνη αποστολή 5: Μυστικό έθνος". Το νέο project μας έχει ενδιαφέρον, γιατί πρόκειται για μια νέα παραγωγή του Netflix, με τίτλο "The Crown". Αφορά τις σχέσεις των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και φτιάχνω όλη την γκαρνταρόμπα, κάτι που είναι φανταστικό, γιατί ξεκινάμε από τα 30s και καταλήγουμε στα 50s, οπότε δουλεύουμε με βίντατζ υλικά» μας λέει ο Τίμοθι Εβερεστ, ο οποίος αποκάλυψε και ένα σκηνικό με πρωταγωνιστές τον σκηνοθέτη του «Spectre» Σαμ Μέντες, τον Ντάνιελ Κρεγκ και τον Ρέιφ Φάινς.

Ετοιμοι για γύρισμα

Βλέποντας ο Μέντες τους δυο άνδρες έτοιμους για το γύρισμα, ρώτησε τον Κρεγκ: «Γιατί ο Ρέιφ είναι πιο καλοντυμένος από σένα;» Τότε ο Φάινς, φτιάχνοντας τα μανικετόκουμπά του, απάντησε: «Γιατί με έντυσε ο καλύτερος!» Μάλιστα, όπως μας είπε, στο εσωτερικό των κοστουμιών έκανε... τρύπες, ώστε να τοποθετούνται τα όπλα των ηρώων.

Αυτή τη φορά η παραγωγή ήθελε τον «Μ» (Ρέιφ Φάινς) πιο χαλαρό. «Αυτή την περίοδο ο Ρέιφ είναι εξαιρετικά γυμνασμένος γιατί κάνει πολλή γιόγκα, οπότε θέλαμε να νιώθει λίγο πιο σύγχρονος από την προηγούμενη φορά. Ετσι, σε όρους ραπτικής, τα κοστούμια του στην ταινία είναι πιο... Τζέιμς Μποντ, θα τα φορούσε άνετα κι εκείνος γιατί έχουν πολύ βρετανικό στιλ». Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι... δύσκολοι πελάτες. «Για να είμαι ειλικρινής, όλοι οι ηθοποιοί είναι εύκολοι στη συνεργασία. Υπάρχουν βέβαια και οι στιγμές που λόγω άγχους γίνονται δύσκολοι. Ενας από αυτούς ήταν ο Κριστόφ Γουόλτζ την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στο πλατό. Η κακή διάθεσή του δεν είχε να κάνει μ' εμάς, αλλά με όλη την κατάσταση, που του δημιουργούσε άγχος μια και ήταν η πρώτη μέρα γυρισμάτων. Ωστόσο, είναι πολύ καλός άνθρωπος, ύστερα από λίγες ημέρες ήταν υπέροχος, όλο αγκαλιές και φιλιά!» αποκαλύπτει.

Ο επαγγελματίας Κρουζ και τα κλάματα για τον γαμπρό Κάμπερμπατς

Ο Τίμοθι έντυσε... γαμπρό τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (υποδύεται τον Σέρλοκ στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά), κάνοντας μάλιστα κάτι που συγκίνησε τη νύφη Σόφι Χάντερ. «Πήρα ένα κομμάτι από το ύφασμα του νυφικού της και έφτιαξα μια ωραία λεπτομέρεια κάτω από το πέτο του με τα αρχικά τους. Κι όταν της είπε "σήκωσε το πέτο", εκείνη το είδε κι έβαλε τα κλάματα» μας λέει ο Εβερεστ, ενώ αναφέρεται στον Ντέμη Ρούσσο, που δεν πρόλαβε να ράψει ένα κοστούμι bespoke όπως πολύ ήθελε.

«Περιμένω forever and ever»

«Οταν έχασε τα πολλά κιλά, ήθελε να έρθει στο ατελιέ μας. Πάντα ανυπομονούσα να τον ακούσω στο τηλέφωνο να μου λέει "Πού είναι το κοστούμι μου; Με έχετε και περιμένω forever and ever (σ.σ.: τραγούδι του Ρούσου)", αλλά δεν το έκανε» εξομολογείται, ενώ αναφέρεται και σε άλλον έναν σταρ, που μπροστά του κάθεται... προσοχή: «Ο Τομ Κρουζ είναι απόλυτα επαγγελματίας. Οταν κάναμε την "Επικίνδυνη αποστολή 2" τον ρώτησα: "Πώς σου φαίνεται, Τομ;" Μου απάντησε: "Εσύ τι νομίζεις, Τιμ; Εσύ είσαι ο επαγγελματίας". Του λέω: "Είναι πραγματικά πολύ ωραίο". Κι εκείνος συμφώνησε: "Είναι όντως πολύ ωραίο!"».

Keywords
Τυχαία Θέματα