Ο Ελληνας μαχητής του «Star Wars»

SHOWBIZΗ δύναμη «ξυπνά» και η αγωνία των φαν του «Star Wars» κορυφώνεται!Ο Ελληνας μαχητής του «Star Wars»Δευτέρα, Δεκέμβριος 14, 2015 - 14:40

Η δύναμη «ξυπνά» και η αγωνία των φαν των «Star Wars» κορυφώνεται! Η έβδομη κατά σειρά ταινία του saga επιστημονικής φαντασίας, που μετράει εκατομμύρια φανατικούς σε όλον τον πλανήτη, έχει και... ελληνική χροιά, αφού ένας «δικός μας» άνθρωπος είχε τη χαρά να συμμετάσχει στη νέα παραγωγή, που σκηνοθετεί ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Πρόκειται για τον Ελληνοκύπριο ηθοποιό Μίλτο Γερόλεμου, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη σειρά του HBO, «Game of Thrones». Εκεί ο Μίλτος υποδύθηκε τον Σίριο Φορέλ, τον δάσκαλο σπαθασκίας -ή «χορού», όπως το είχε βαφτίσει- της μικρής Αρια Σταρκ.

Ο ηθοποιός βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα για να διδάξει τα μυστικά του σπαθιού στους Ελληνες φαν των βιβλίων του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (η μεταφορά τους στη μικρή οθόνη τινάζει τις τηλεθεάσεις στον αέρα) στο AthensCon 2015 και μίλησε αποκλειστικά στην «Espresso» για τη συμμετοχή του στο «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει», που κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 24 Δεκεμβρίου.

«Ο ρόλος μου είναι πολύ μικρός, δεν θα σας πω τι ακριβώς κάνω, γιατί θα είναι σπόιλερ, αλλά ενθουσιάστηκα όταν είδα το κοστούμι μου» λέει ο Μίλτος, ο οποίος δεν «έσπασε» και δεν μας αποκάλυψε κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα που υποδύεται.

«Κάναμε τα γυρίσματα στα Pinewood studios, εκεί όπου γυρίστηκαν όλα τα "Star Wars", ακόμη και τα πρώτα. Είναι τεράστια, τα μεγαλύτερα στούντιο που έχουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί γυρίζονται τα "James Bond", όλες οι μεγάλες παραγωγές που γίνονται στη Βρετανία» τονίζει και τελικά αποφασίζει να μας αποκαλύψει λίγα πράγματα για τη σκηνή στην οποία παίρνει μέρος. «Συμμετέχουν εκατοντάδες χαρακτήρες. Οπου και αν κοιτούσες υπήρχαν droids, εξωγήινοι, ανθρωποειδή, άνθρωποι, ρομπότ. Ηταν συναρπαστικά!» λέει με ενθουσιασμό.

Προσθέτει, δε, πως σε αυτήν την ταινία τα πάντα είναι πραγματικά και η τεχνολογία «συμμετέχει» ελάχιστα στο αποτέλεσμα. Δεν έχει γίνει καμία επεξεργασία, ενώ αποφεύχθηκε και το CGI (γραφικά).

Σαν θαυμαστές

Πάντως, σύμφωνα με τον Μίλτο, ακόμη και οι ηθοποιοί που πήραν μέρος στα γυρίσματα ήταν ενθουσιασμένοι και «μαγεμένοι», όπως ο κάθε φανατικός θαυμαστής του έπους που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας.

«Ηταν σαν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα. Μεγάλωσα με τα "Star Wars", ήμουν στην κατάλληλη ηλικία όταν βγήκε η πρώτη ταινία, το είχα δει στο σινεμά. Ολοι στο σετ, όποια ηλικία και να είχαν, ήταν εκστασιασμένοι και έλεγαν: "Ω, συμβαίνει ξανά!"» δηλώνει ο συμπαθής και απίστευτα προσιτός Μίλτος.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει πρώτη φορά ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει μερικές από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές παραγωγές, είτε υπογράφοντας τη σκηνοθεσία είτε το σενάριο. Ανάμεσά τους τα σίριαλ «Lost», «Fringe», «Alias» (έχουν προβληθεί και στην Ελλάδα), ενώ στον κινηματογράφο έφερε εις πέρας τα φιλμ «Star Trek into the Darkness» και «Super 8», σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ.

«Είναι πανέξυπνος, εξαιρετικός, ερχόταν στο σετ και σε γνώριζε αμέσως, ήθελε να ξέρει ποιος είσαι, παρά το γεγονός ότι οργάνωνε εκατομμύρια πράγματα. Είναι πολύ φιλικός και το απίστευτο ήταν πως ακόμη και στη μέση των γυρισμάτων αισθανόταν το ίδιο ενθουσιασμένος όπως και στην αρχή. Είμαι σίγουρος πως αυτό το συναίσθημα είχε μέχρι το τέλος. Ο ενθουσιασμός του και η ενέργειά του σε ενέπνεαν. Ηταν παρών κάθε μέρα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Εμείς παραπονιόμασταν που ήμασταν τόσες ώρες μέσα στα κοστούμια μας από πολύ νωρίς το πρωί για κάποιες μέρες στη σειρά, ενώ εκείνος ήταν πάντα εκεί για τόσο καιρό» λέει ο Μίλτος, ο οποίος δεν ήταν ο μοναδικός από το καστ του «Game of Thrones» που παίζει στην ταινία-υπερπαραγωγή.

Ασήκωτη πανοπλία

Η Γκουέντολιν Κρίστι, με ύψος 1,91 μ., η οποία στην επική σειρά του HBO υποδύεται την... ιππότη Μπριέν του Ταρθ, φοράει και πάλι μια ασήκωτη πανοπλία και ενσαρκώνει την Captain Fasma (αρχικά ο ρόλος ήταν ανδρικός, αλλά στη συνέχεια άλλαξε), μια θηριώδη stormtrooper. «Είναι εκπληκτικό πώς κάποια με την κορμοστασιά της έχει μάθει να κουμαντάρει το σώμα της τόσο γρήγορα και δίνει το 100% αυτού που διαθέτει. Και είναι φοβερό που παίζει ρόλο θηλυκού ιππότη στο "Game of Thrones" και τώρα ενσαρκώνει έναν θηριώδη Storm Trooper στο "Star Wars". Και στις δύο περιπτώσεις φοράει βαριά πανοπλία, που μπορεί και την κουμαντάρει. Αυτό είναι το θέμα, πως όταν φοράς τέτοια κοστούμια πρέπει να έχεις συναίσθηση του κορμιού σου και της δύναμής σου, για να μπορείς να αποδώσεις. Η Γκουέντολιν είναι εξαιρετική ηθοποιός» τονίζει ο Μίλτος Γερόλεμου και επισημαίνει πως οι δυο τους δεν συναντήθηκαν, αφού έχουν διαφορετικά storylines.

Τρέχουν στο εξωτερικό για να δουν την πρεμιέρα

Η πρεμιέρα του «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» είναι μια... πονεμένη ιστορία για την Ελλάδα. Και αυτό γιατί η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 24 Δεκεμβρίου (και δεν φταίει το φιλμ «Ενας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, όπως είχε ακουστεί), ενώ η παγκόσμια πρώτη θα γίνει στις 18 του μηνά. Κάπου εδώ αρχίζουν οι... μεταναστεύσεις!

Πολλοί Ελληνες (κυρίως από τα βόρεια της χώρας) είναι διατεθειμένοι να ταξιδεύσουν σε Σκόπια και Βουλγαρία προκειμένου να δουν την ταινία μαζί με τους... πολλούς, ώστε να αποφύγουν και τον ύφαλο των σπόιλερ! Αφού είδαν πως η ημερομηνία προβολής έχει «κλειδώσει», αποφάσισαν να ακολουθήσουν την παροιμία που λέει πως «το καλό το παλικάρι -κι ο φαν των "Star Wars"- ξέρει κι άλλο μονοπάτι»!

Και αν νομίζετε πως αυτό είναι υπερβολικό, διαβάστε τη συνέχεια: η πρεμιέρα στη Βρετανία θα γίνει μία μέρα νωρίτερα απ' όλον τον κόσμο, δηλαδή στις 17/12, με τους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιώνας να απολαμβάνουν αυτό το ξεχωριστό προνόμιο.

Οπως μας ενημέρωσε ο Μίλτος Γερόλεμου, που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί που έχουν κλείσει ήδη εισιτήρια για τα σινεμά του Λονδίνου, αφού η τρέλα τους είναι τέτοια ώστε δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια μέρα! Τι να πούμε κι εμείς δηλαδή!

Μάθημα από Jedi Master

Πάντως, στην Αθήνα έχουν αρχίσει ήδη οι... εορταστικές εκδηλώσεις, αφού η εταιρία feelgood οργανώνει το Star Wars Academy τα Σαββατοκύριακα 19-20 και 26-27 Δεκεμβρίου στο The Athens Mall. Εκεί οι μικροί επισκέπτες θα μάθουν να πολεμούν όπως οι θρυλικοί Jedi, σε μαθήματα μισής ώρας, από έναν Jedi Master, εξουσιοδοτημένο από τη LucasFilm.

«Game οf Thrones»: Αγωνία για το αν ζει ο Τζον Σνόου

Από τους φανατικούς του «Star Wars» σε εκείνους του «Game of Thrones», που έχουν κι αυτοί τα... βάσανά τους. Το έβδομο βιβλίο της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου αργεί ακόμη («Θεωρώ ότι θα βγει μετά την έκτη σεζόν του σίριαλ ή κατά τη διάρκεια», εκτιμά ο Μίλτος Γερόλεμου) και η αγωνία για το αν ο Τζον Σνόου ζει ή όχι κορυφώνεται. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Αρια θα συναντήσει -ζωντανό και γερό- τον δάσκαλό της Σίριο Φορέλ, που υποδύθηκε ο Ελληνοκύπριος στην πρώτη σεζόν (δεν τον είδαμε ποτέ να πεθαίνει από το σπαθί του Μέρον Τραντ).

«Ο Σίριο έχει αφήσει το σημάδι του στην Αρια. Ακόμη θυμάται και επαναλαμβάνει τα λόγια του σχεδόν σαν μάντρα (σ.σ.: προσευχή) και η παρουσία του είναι συνδεδεμένη στη συνέχεια της ιστορίας της. Κάπως έτσι συντηρείται ο μύθος πως ο Φορέλ είναι ζωντανός» λέει ο Μίλτος και προσθέτει: «Το εκπληκτικό με αυτόν είναι ότι υπάρχουν τόσες ερωτήσεις στις οποίες δεν θα μάθουμε ποτέ τις απαντήσεις, αυτή είναι η ομορφιά του "Game of Thrones". Τι έκανε στο Westeros; Γιατί βρέθηκε στο King's Landing, από τη στιγμή που ήταν το πρώτο σπαθί του Μπράαβος; Ηταν, όντως, το πρώτο σπαθί του Μπράαβος; Προφανώς γνώριζε από πολιτική και τι θα συνέβαινε στην πρωτεύουσα. Το θέμα είναι πως θυσιάζει τον εαυτό του γι' αυτό το κορίτσι κι αυτό είναι έντιμο» τονίζει ο ηθοποιός, αφήνοντας το μυστήριο να... πλανάται.

Keywords
star, game of thrones, james bond, star trek, super 8, saga, νέα, hbo, game, αθηνα, espresso, συμμετοχή, studios, james, εξωγηινοι, cgi, σετ, lost, fringe, ελλαδα, φιλμ, trek, super, storm, σκοπια, εισιτήρια, jedi, athens, mall, master, μυστήριο, βιογραφικο, αλλαγη ωρας, Star Trek Η σειρά, τελος του κοσμου, βομβα mall, αλλαγη ωρας 2013, ημερομήνια, hbo, το θεμα, βουλγαρια, εβδομη, ηθοποιοι, ηθοποιος, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, λονδινο, ομορφια, ονειρο, σινεμα, υψος, cgi, star, αγωνια, ανθρωπος, απιστευτο, απιστευτα, βιβλιο, βορεια, γεγονος, γινει, γινονται, γυρισματα, δυναμη, εγινε, εισιτήρια, ενεργεια, ενθουσιασμος, εταιρια, τεχνολογια, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, φιλμ, κι αλλο, κοστουμια, λογια, μυστήριο, μπορεις, μυθος, μυστικα, παντα, οθονη, πρωι, ρομποτ, ρολο, σεζον, σεναριο, σετ, σιγουρος, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σιριαλ, σκηνοθεσια, σωμα, τρελα, φταιει, φοβερο, φορα, χαρα, ωρες, athens, δημητρης, ερωτησεις, χωρα, jedi, χροια, mall, master, saga, studios, σκηνη, trek, storm
Τυχαία Θέματα