Οι νέες ταινίες

16:57 9/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ09/06/2016Οι νέες ταινίεςΠέμπτη, Ιούνιος 9, 2016 - 16:56

Η φαντασία και ο τρόμος κυριαρχούν σ' αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, απ' όπου δεν απουσιάζουν και μερικές εκπλήξεις.

«Warcraft: Η Σύγκρουση Δύο Κόσμων»

Σκηνοθεσία: Ντάνκαν Τζόουνς.
Σενάριο: Ντάνκαν Τζόουνς, Τσαρλς Λέβιτ.
Πρωταγωνιστούν: Τράβις Φάιμελ, Μπεν Φόστερ, Πόλα Πάτον, Τόμπι Κέμπελ.
Το ειρηνικό βασίλειο του Αζεροθ δέχεται την επίθεση τρομερών Ορκ πολεμιστών, που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους για να αποικήσουν μια άλλη.

Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφής και ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης. Αρχίζει έτσι μια εντυπωσιακή επική ιστορία δύναμης και θυσίας, όπου ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα και καθένας παλεύει για κάτι. Ο Ντάνκαν Τζόουνς, γιος του Ντέιβιντ Μπόουι, αλλά και σκηνοθέτης με ιδιαίτερη, προσωπική καλλιτεχνική φλέβα, αναλαμβάνει ένα... τιτάνιο blockbuster, τη μεταφορά δηλαδή ενός φημισμένου βιντεοπαιχνιδιού. Το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο, παρά την έντονη αίσθηση πως όλα αυτά τα έχεις ξαναδεί και αλλού - σε πολύ καλύτερες εκδοχές. Υπερβολικά τα ψηφιακά εφέ, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό είναι «κληροδότημα» του παιχνιδιού.

«Το κάλεσμα 2»


Σκηνοθεσία & Σενάριο: Τζέιμς Γουάν.
Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρµίγκα, Πολ Γουίλσον, Φράνσις Ο' Κόνορ, Μάντισον Γουλφ, Λόρεν Εσπόζιτο.
Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων Εντ και Λορέιν Γουόρεν επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη µε μια νέα τρομακτική υπόθεση. Αφού κατάφεραν να βοηθήσουν μια οικογένεια να πολεμήσει μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία, που στοίχειωνε την οικία της, ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριο ενός τρομακτικού πνεύματος. Η υποψήφια για Οσκαρ Βέρα Φαρμίγκα («Up In the Air», τηλεοπτικό «Bates Motel») και ο Πάτρικ Γουίλσον (ταινίες «Insidious») επιστρέφουν στους ρόλους των δαιμονολόγων Λορέιν και Εντ Γουόρεν, οι οποίοι μεταβαίνουν στο βόρειο Λονδίνο αναλαμβάνοντας ίσως την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους: να βοηθήσουν μια ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα τέσσερα παιδιά της να απαλλαχθεί από τα κακά πνεύματα που στοιχειώνουν το σπίτι της. Τρομάξαμε πολύ και ούτε ρουθούνι δεν άνοιξε.

«Τρούμαν»

Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι.
Σενάριο: Τόμας Αραγκέι, Σεσκ Γκέι.
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Ντάριν, Χαβιέ Καμάρα, Ντολόρες Φόντζι.
Οταν ο Τζούλιαν (Ρικάρντο Ντάριν) δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη από τον παιδικό φίλο του Τόμας (Χαβιέ Καμάρα), η συνάντησή τους είναι γλυκόπικρη. Η επανένωσή τους, η πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια, θα είναι και η τελευταία... Διαγνωσμένος με σοβαρή ασθένεια, ο Χούλιαν αποφασίζει ότι δεν θέλει να κάνει άλλες θεραπείες, αλλά να ασχοληθεί με τα κληρονομικά του, την ίδια την κηδεία του και το πιο σημαντικό απ' όλα: να βρει ένα σπίτι για τον αγαπημένο σκύλο του, τον Τρούμαν. Η τελευταία αυτή ευθύνη τού ραγίζει την καρδιά. Δεν είναι ακριβώς «μαύρη» κωμωδία, αλλά μια κωμωδία για τον θάνατο (οι διαφορές είναι ομολογουμένως λεπτές, αλλά υπάρχουν), διανθισμένη με υπέροχες ερμηνείες αλλά και εξαιρετικά καλογραμμένους διαλόγους. Σινεμά προσβάσιμο (για όλον τον κόσμο, που λέμε), αλλά λεπτοδουλεμένο και ξεχωριστό.

«Η συμμορία των μάγων 2»

Σκηνοθεσία: Τζον Μ. Τσου.
Σενάριο: Εντ Σολομόν.
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Λίζι Καπλάν, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο, Ντέιβ Φράνκο, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Κέιν.
Εναν χρόνο αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα μαγικά κόλπα τους σε στιλ Ρομπέν των Δασών, οι Τέσσερις Καβαλάρηδες βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα που ελπίζουν ότι θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ομως, το σχέδιό τους αποτυγχάνει, όταν ένας άνθρωπος-κλειδί αποκαλύπτει επί σκηνής κάποια ευαίσθητα μυστικά της ομάδας των Μάγων. Τότε, αναγκάζονται να αναλάβουν μια αποστολή για τον εκκεντρικό και μυστηριώδη πλούσιο επιχειρηματία και παιδί-θαύμα του τεχνολογικού κόσμου Ουόλτερ Μέιμπρι, ο οποίος αποσκοπεί επίσης στην καταστροφή του ραδιούργου πρώην συνεργάτη του, του πολυσυζητημένου μεγιστάνα της τεχνολογίας Οουεν Κέις.

«Με απόκρυψη»

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Ντάνι Ντε Λα Τόρε.
Πρωταγωνιστούν: Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μινγκέζ, Φερνάντο Κάγιο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ.
Ο Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης, ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητο. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες για να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Μια περιπέτεια πειστικά φιλμαρισμένη, αλλά μάλλον μέτρια γραμμένη.

«Οιδιπόδειο αλά γαλλικά»

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Ζιλί Ντελπί.
Πρωταγωνιστούν: Ζιλί Ντελπί, Ντάνι Μπουν, Γιώργος Χωραφάς.
Κομψή και χαζή Παριζιάνα συναντά τον γλυκύτατο Ζαν Ρενέ και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Ομως, ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού. Ο Λολό, ο 19χρονος κτητικός γιος της πρώτης, είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον επίδοξο εραστή με κάθε τρόπο. Ξεκαρδιστική κωμωδία με γαλλικό στιλ από την πρωταγωνίστρια του «Πριν τα μεσάνυχτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα