Ο «Χαμπίμπι» είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του

16:28 9/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ «Χαμπίμπι» είχε ραντεβού με τους δολοφόνους τουΠέμπτη, Ιούνιος 9, 2016 - 16:27

Ραντεβού θανάτου με ανθρώπους που εμπιστευόταν φαίνεται πως είχε ο Αραβας με τα «χίλια πρόσωπα», ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί κλήση στο κινητό του, η οποία τον έκανε να φύγει από το σπίτι του στην οδό Ερεσού άοπλος, παρότι είχε εκεί ένα πιστόλι!

Από τα λιγοστά στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ο πιθανότατα αιγυπτιακής καταγωγής 36χρονος με τις τουλάχιστον πέντε ταυτότητες, που ήταν γνωστός

με την προσωνύμιο «Χαμπίμπι» («αγαπητός» στα αραβικά), έφυγε βιαστικά και για λίγο μετά την κλήση, για την οποία ερευνούν από πού προήλθε.

Αυτό συμπεραίνουν από το πρόχειρο ντύσιμο του και το γεγονός πως έφυγε χωρίς να πάρει το πιστόλι που ήταν ρεπλίκα αλλά είχε μετασκευαστεί ώστε να είναι λειτουργικό! Επιπλέον, έπεσε νεκρός κοντά στο διαμέρισμά του, στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Δερβενίων.
Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας είδε τον «Χαμπίμπι» να περιμένει στον πεζόδρομο και λίγα δευτερόλεπτα μετά να εμφανίζεται η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο 36χρονος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται, αντίθετα έδειξε να τους περίμενε. Ο συνεπιβάτης κατέβηκε, αντάλλαξε λίγες κουβέντες μαζί του και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής!

Κίνητρο της μαφιόζικης επίθεσης φαίνεται πως ήταν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, καθώς το θύμα είχε σηκώσει «μπαϊράκι» και προσπαθούσε να στήσει δική του πιάτσα διακίνησης στην περιοχή.
Οι δολοφόνοι φαίνεται ότι προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις έρευνες, αφήνοντας ένα φυσίγγιο και μία βολίδα, για να τεκμηριωθεί ότι χρησιμοποίησαν πιστόλι Tokarev.

Στόχος τους ήταν να στρέψουν τις έρευνες σε αντιεξουσιαστές, με τους οποίους οι μαφιόζοι βρίσκονται σε πόλεμο, καθώς παρόμοιο όπλο είχε επισημανθεί πρόσφατα στην πορεία που είχαν κάνει ένοπλοι αναρχικοί κατά της διακίνησης ναρκωτικών! Ωστόσο, από την ψηφιακή ανάλυση του βίντεο οι αστυνομικοί συμπέραναν πως το όπλο ήταν ψεύτικο. Στο μεταξύ, στο διαμέρισμα του θύματος βρέθηκαν δύο αιγυπτιακά διαβατήρια με τη φωτογραφία του και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ένα ελληνικό διαβατήριο με φωτογραφία άλλου προσώπου και σημειώσεις στα αραβικά.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα