«Να κλείσουν για έναν χρόνο το πρωτάθλημα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Να κλείσουν για έναν χρόνο το πρωτάθλημα»Σάββατο, Δεκέμβριος 6, 2014 - 16:10

Ο ειδικός «μίλησε»... «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι εθνικό σκάνδαλο» είπε! Ο λόγος για τον Καναδό Ντέκλαν Χιλ. Θεωρείται ο κορυφαίος ερευνητής «στημένων» αγώνων σε όλα τα αθλήματα, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο του «The Fix: Organized Crime and Soccer» αποτέλεσε «βοήθημα» της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου

σε παλαιότερη έρευνα για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Χιλ, με δηλώσεις του σε αθλητική ιστοσελίδα (gazzetta.gr), είπε «απίστευτες» ατάκες, μία ημέρα μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν σε 16 άτομα για την εγκληματική οργάνωση. «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σχεδόν σε πλήρη καταστροφή. Είναι ώρα να το κλείσουν για έναν χρόνο. Να φέρετε έναν ανεξάρτητο επιθεωρητή και να το καθαρίσετε σωστά» λέει ο Καναδός, και στη συνέχεια αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις: «Στην Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα μόνο οι στημένοι αγώνες. Κατά καιρούς όλα είναι στημένα. Μεταγραφές, επιλογές διαιτητών, διοικητικές εκλογές»...
Ο Χιλ επαναλαμβάνει ότι «τίποτα δεν έχει γίνει στην Ελλάδα (σ.σ.: για να λυθεί το πρόβλημα)», και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «πρόκειται για αποτυχία της ηγεσίας στη διακυβέρνηση, κάτι που είναι βαθιά ανησυχητικό». Αν μη τι άλλο, συγκλονίζουν οι απόψεις του Χιλ, ο οποίος πιστεύει ότι «ο ένας προστατεύει τον άλλο, και γι' αυτό τον λόγο οι έρευνες έχουν καθυστερήσει».

Ταυτόχρονα, στον διεθνή Τύπο υπήρξαν χτες αναφορές (με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις). Ο «Guardian» αναφέρεται στο πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι κατήγοροι δεν κατονόμασαν τους 16 κατηγορούμενους, το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας συνοδεύεται από φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μαρινάκης
«Οι κατηγορούμενοι είναι οι ίδιοι με εκείνους που συμπεριλήφθηκαν στην προκαταρκτική έρευνα» γράφουν οι Αγγλοι, «σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Β. Μαρινάκης, πρόεδρος του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

»Της ομάδας από το λιμάνι του Πειραιά που έχε κατακτήσει 16 από τα 18 τελευταία πρωταθλήματα». Επίσης, το δημοσίευμα της «Guardian» τονίζει: «Παράγοντες από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και διαιτητές έχουν επίσης κατηγορηθεί για τη σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για απάτη και απόπειρα εκβιασμού και διαφθοράς». Υπενθυμίζει, δε, ότι «η έρευνα επικεντρώνεται σε ύποπτα παιχνίδια για την άνοδο και τον υποβιβασμό από το 2011 έως το 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα