Μεγαλείο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Η Κρήτη παλεύει με την ντροπή» αναφέρει ο «Guardian» για τον φόνο της βιολόγου Μεγαλείο!Παρασκευή, Ιούλιος 26, 2019 - 15:32

❱❱ Η οικογένεια της Σούζαν Ιτον χαρίζει χρήματα από έρανο στις ομάδες που βοήθησαν στις έρευνες

Από την
ΕυαΠαπαδάτου 

Eνα εκτενές δημοσίευμα αφιερώνει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» στον βιασμό και στη στυγερή δολοφονία της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ιτον στα Χανιά από τον 27χρονο Γιάννη Παρασκάκη, με τίτλο «Η

Κρήτη παλεύει με την ντροπή μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της Αμερικανίδας επιστήμονος». 

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του δικηγόρου του νεαρού γιου ιερέα που ομολόγησε το έγκλημα.

Ο συνήγορός του Παντελής Ζέλιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σοκ, στην ντροπή και την ενοχή που βιώνουν οι κάτοικοι μετά το άγριο έγκλημα.

Οπως λέει χαρακτηριστικά, ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε η 60χρονη επιστήμονας και το γεγονός ότι η σορός της βρέθηκε τσακισμένη και πεταμένη σε ένα ερειπωμένο πολεμικό καταφύγιο έχουν συγκλονίσει τους περήφανους νησιώτες: «Σε κάθε άκρη του νησιού πολλοί αισθάνονται μια αίσθηση ευθύνης, τόσο πολύ που χρειάζεται να τους υπενθυμίζω συχνά πως σε κάθε κοινωνία υπάρχουν άτομα που είναι καλά και άτομα που είναι κακά» είπε ο κ. Ζέλιος και πρόσθεσε για τον εντολέα του: «Τόσο ενώπιον του ανακριτή όσο και σε μένα δήλωσε επανειλημμένα ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία του για σεξ».

Στο μεταξύ η οικογένεια της άτυχης Ιτον αποφάσισε να διαθέσει ένα μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο διαδικτυακού εράνου τις ημέρες που την αναζητούσαν για την ενίσχυση των ομάδων που συνέδραμαν στις έρευνες στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Παρασκάκης, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ομολόγησε τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στις 2 Ιουλίου και οδηγήθηκε στις Φυλακές Τρίπολης. Η σορός της 60χρονης εντοπίστηκε στις 8 Ιουλίου στην περιοχή Πυργιανά μέσα σε υπόγειο γερμανικό τούνελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα