Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η τσάντα της: μια ολόκληρη μυστική γλώσσα που τώρα αποκωδικοποιείται

14:29 26/7/2019 - Πηγή: People

Οι εμφανίσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ τραβάνε συνήθως την προσοχή: τα χρωματιστά ταγιέρ της, τα ασορτί καπέλα, οι εντυπωσιακές της καρφίτσες, τα γάντια της, η Βασίλισσα είναι πάντα στην πένα. Υπάρχει, επίσης, ένα ακόμα αξεσουάρ που δεν παραλείπει από τις εμφανίσεις της: την τσάντα.

Βεβαίως, πιθανότατα να απορεί κανείς γιατί εφόσον η Βασίλισσα έχει τόσους ακολούθους δεν δίνει σε κάποιον τη τσάντα της να την κρατάει. Όμως, υπάρχει λόγος που η Ελισάβετ δεν την αποχωρίζετε ποτέ: τη χρησιμοποιεί για να στέλνει διακριτικά μηνύματα στα μέλη του προσωπικού της.

Οι πιο παρατηρητικοί έχουν

ίσως προσέξει ότι η Ελισάβετ συχνά κουβαλάει την τσάντα της στο αριστερό χέρι. Αν όμως η τσάντα της – μία από τις 200 περίπου του σχεδιαστή Launer που έχει στη συλλογή της- μετακινηθεί απ’ αυτή τη πλευρά, σημαίνει ότι κάτι θέλει να πει στους ακολούθους της. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η The Telegraph, αν η Βασίλισσα κατά τη διάρκεια δείπνου τοποθετήσει την τσάντα πάνω στο τραπέζι, αυτό σημαίνει ότι θέλει να φύγει μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά.

Άλλο παράδειγμα: αν μετακινήσει την τσάντα της στο δεξί χέρι, σημαίνει ότι θέλει να αποχωρήσει από κάποια συζήτηση. Αν, πάλι, τοποθετήσει την τσάντα της στο πάτωμα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, σημαίνει το ίδιο πράγμα. «Γίνεται πολύ ευγενικά», εξηγεί ο βασιλικός ιστορικός Hugo Vickers στο αμερικάνικο People και συνεχίζει: «Κάποιος θα εμφανιστεί σ’ αυτή την περίπτωση και θα πει ευγενικά στον καλεσμένο “Κύριε, θα ήθελε πολύ να σας γνωρίσει Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι”».

Το περιεχόμενο της βασιλικής τσάντας

Ποιο, όμως, είναι το περιεχόμενο της τσάντας που κρατάει η Βασίλισσα Ελισάβετ; Αυτό αποτελεί ένα μυστήριο, όμως σύμφωνα με τη Sally Bedell Smith, συγγραφέα του βιβλίου Elizabeth the Queen: The Woman Behind the Throne, η βασίλισσα κουβαλάει στην τσάντα της τα γυαλιά της για το διάβασμα, παστίλιες μέντας, και στιλό, αλλά και λεφτά για να κάνει τη δωρέα της στην εκκλησία τις Κυριακές. Επίσης, μεταφέρει σ’ αυτή ένα καθρεφτάκι και κραγιόν, και αυτό μοιάζει απόλυτα λογικό αφού η Βασίλισσα πρέπει να ανανεώνει διαρκώς το μακιγιάζ της για τις φωτογραφίες – που στην περίπτωσή της είναι αρκετές.

Το πιο περίεργο, όμως, αντικείμενο που μπορεί κανείς να βρει στην τσάντα της Ελισάβετ είναι ένα γαντζάκι με βεντούζα που το χρησιμοποιεί για να κρεμάει την τσάντα της κάτω από τραπέζια.

Keywords
Τυχαία Θέματα