Καννίβαλοι με στέμμα!

ΚΟΣΜΟΣΚαννίβαλοι με στέμμα!Τετάρτη, Μάρτιος 23, 2016 - 16:08

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τις πρακτικές των γαλαζοαίματων και των αριστοκρατών του 18ου αιώνα να γευματίζουν με κρέας ανθρώπου και να χρησιμοποιούν οστά και αίμα για «θεραπείες»

Στα καζάνια των παλατιών της Βρετανίας, όπου ετοίμαζαν τα περίτεχνα δείπνα των γαλαζοαίματων πριν από 200 χρόνια, το περιεχόμενο ήταν παρόμοιο με αυτό στα καζάνια των φυλών κανιβάλων.

Οπως αποκαλύπτει νέο βιβλίο που εστιάζει στον ιατρικό κανιβαλισμό, είναι πολύ πιθανόν ακόμα και τον 18ο αιώνα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αλλά και αριστοκράτες

να γευμάτιζαν με ανθρώπινα μέλη!

Ενώ λοιπόν κατηγορούσαν τους κανιβάλους του Νέου Κόσμου ως βαρβάρους, οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι αλλά και τα μέλη της καλής κοινωνίας της χώρας κατανάλωναν και χρησιμοποιούσαν με κάθε δυνατό τρόπο ανθρώπινο λίπος, σάρκα, αίμα και εγκεφάλους. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν κομμάτια του εγκεφάλου νεκρών στρατιωτών για τη θεραπεία της ρινορραγίας, σύμφωνα με τον δρα Ρίτσαρντ Σαγκ του πανεπιστημίου του Ντέραμ.

«Το ανθρώπινο σώμα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως θεραπευτικός παράγοντας, με τα πιο δημοφιλή γιατροσόφια να περιέχουν σάρκα, οστά και αίμα» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ενα πράγμα που σπανίως αναφέρεται στο σχολείο τεκμηριώνεται σε λογοτεχνικά και ιστορικά κείμενα εκείνης της εποχής. Ο βασιλιάς Τζέιμς ο Α' αρνιόταν να δεχτεί οποιοδήποτε γιατροσόφι προερχόταν από πτώμα. Αντίθετα, ο Κάρολος ο Β' έφτιαχνε μόνος του τέτοια γιατροσόφια και ο Κάρολος ο Α' έγινε τέτοιο γιατροσόφι». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πίνακας που παριστά την εκτέλεση του Καρόλου του Α', το 1649, δείχνει ανθρώπους να μαζεύουν το αίμα του με μαντίλια.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Mummies, Cannibals and Vampires» (Μούμιες, Κανίβαλοι και Βαμπίρ), ο δρ Σαγκ αναφέρει επίσης ότι «στο απόγειο του ιατρικού κανιβαλισμού ήταν ρουτίνα να αφαιρούνται πτώματα ή οστά, τόσο από αιγυπτιακούς τάφους όσο και από νεκροταφεία στην Ευρώπη. Οχι μόνο αυτό, αλλά και για κάποιο διάστημα του 19ου αιώνα οι περισσότερες εισαγωγές από την Ιρλανδία στη Βρετανία ήταν ανθρώπινα κρανία»!

Αυτό το φαινόμενο ήταν πολύ διαδεδομένο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Στη Δανία ο νεαρός Χανς Κρίστιαν Αντερσεν έχει γράψει ότι έβλεπε γονείς να πηγαίνουν τα άρρωστα παιδιά τους να πιουν από το αίμα που έσταζε στις λαιμητόμους. Ηταν τόσο δημοφιλής αυτή η πρακτική που οι δήμιοι συχνά έβαζαν τους βοηθούς τους να μαζεύουν το αίμα που έτρεχε από τον λαιμό των εκτελεσθέντων σε κούπες».

Keywords
Τυχαία Θέματα