Η Ελληνίδα πίσω από το σόου των «αγγέλων»

SHOWBIZΗ Ελληνίδα πίσω από το σόου των «αγγέλων»Δευτέρα, Δεκέμβριος 8, 2014 - 16:10

Το μυστικό πίσω από τα επιτυχημένα fashion shows της Victoria's Secret είναι... ελληνικό! Μια συμπατριώτισσά μας βρίσκεται πίσω από τις καλοστημένες «παραστάσεις» των «αγγέλων» του διάσημου οίκου μόδας και δεν είναι άλλη από την πολυμήχανη Σοφία Νεοφύτου Αποστόλου.

Γεννημένη στο βόρειο Λονδίνο από Ελληνες γονείς, η Σοφία κατάλαβε στα 26 της ότι δεν θα μπορούσε να μείνει

για πάντα κλεισμένη στο αρχιτεκτονικό γραφείο όπου εργαζόταν μετά τις σπουδές της. Ετσι, με πολλή θέληση και αναζήτηση κατάφερε να... εισβάλει στον χώρο της μόδας, περνώντας πρώτα από το ένθετο διακόσμησης μεγάλου περιοδικού. Αν και δεν είχε καμία επαφή με τον χώρο των μοντέλων και των διάσημων σχεδιαστών (η μόνη σχέση που είχε με τα ρούχα ήταν λόγω της μοδίστρας μητέρας της), η αεικίνητη Ελληνίδα έγινε μια εκ των μελών της βρετανικής «Vogue».

Στους «Sunday Times»

Το να εργάζεται όμως σε μηνιαίο περιοδικό -ακόμη και αν αυτό ήταν η... βίβλος των απανταχού fashionistas- ήταν μια εξαιρετικά αργή διαδικασία, γι' αυτό άρχισε να ψάχνει δουλειά σε εφημερίδα, κάνοντας μια... στάση και στους «Sunday Times».

Εκεί γνώρισε τον θρυλικό δημοσιογράφο μόδας Colin McDowell, ο οποίος λίγες μέρες μετά το λαμπερό show της Victoria's Secret στο Λονδίνο πήρε συνέντευξη από τη Σοφία, που είναι πλέον η creative director του οίκου.

«Δουλειά μου είναι να δημιουργώ ένα πλαίσιο για τα εσώρουχα, να σκέφτομαι θέματα, συνήθως δώδεκα, τα οποία μπορεί να είναι βασισμένα σε πίνακες του Ντεγκά ή στο φιλμ "Επικίνδυνες σχέσεις" και σε εκατομμύρια άλλα πράγματα» λέει η Ελληνίδα δημοσιογράφος και δημιουργός, με αφορμή την παρουσίαση που έγινε πρώτη φορά στην αγγλική πρωτεύουσα. «Παρουσιάζω δώδεκα ιδέες σε ένα γκρουπ είκοσι δύο ατόμων και όλα πρέπει να είναι άψογα αποτυπωμένα. Το λιγότερο, έξι δημιουργίες πρέπει να είναι σκιτσαρισμένες με χρώμα, κι αυτό είναι κάτι που αγαπώ. Μετά εγώ πρέπει να τα παρουσιάσω όσο πιο πειστικά μπορώ κι εκείνοι διαλέγουν εκείνα που θεωρούν ότι θα είναι τα καλύτερα» συμπληρώνει.
Οπως αποκαλύπτει στο Colin's Column της ιστοσελίδας The business of fashion, η πρώτη επαφή της με τους ανθρώπους της Victoria's Secret ήταν η πιο αγχωτική της ζωής της. Μάλιστα εκτός από creative director των show της εταιρίας, έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο και σε μεγάλους οίκους μόδας, όπως είναι οι Roland Mouret, Elie Saab, Antonio Berardi και Anya Hidmarch. Επίσης, παραμένει στον χώρο των εκδόσεων με το περιοδικό «10», το οποίο έχει αποκτήσει και «αδερφάκι» που απευθύνεται σε αντρικό κοινό.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα