Εισβολή στο σπίτι του... Γιώργου Πολυχρονίου

SHOWBIZΣυλλογή από χιλιάδες βινύλια!Εισβολή στο σπίτι του... Γιώργου ΠολυχρονίουΔευτέρα, Σεπτέμβριος 14, 2015 - 15:00

Το υπέροχο διαμέρισμα του Γιώργου Πολυχρονίου στο Παλαιό Φάληρο βρίσκεται σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της παραλιακής. Διαθέτει μεγάλα μπαλκόνια «πνιγμένα» στο πράσινο, που βλέπουν στη θάλασσα. Οι τέντες περιμετρικά του σπιτιού είναι μαζεμένες για να το λούζει ο ήλιος και κατεβαίνουν μόνο όταν υπάρχει «ενδιαφέρον πρόσωπο» στο σπίτι, το οποίο -ως τζέντλεμαν- θέλει να προστατέψει από τα αδιάκριτα βλέμματα!

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ
Φωτό:

Χρήστος Ζήνας

«Το σπίτι το αγόρασα το 1982, όταν ήταν ακόμη στα μπετά. Ο Γιάννης Πάριος με έπεισε, αφού θα αγόραζε εκείνος το διπλανό και επειδή την εποχή εκείνη συνεργαζόμασταν και κάναμε στενή παρέα, ήθελε να είμαστε και γείτονες! Σε αυτό το διαμέρισμα έμεινα με την πρώτη μου γυναίκα, την Ανδρομάχη, εδώ μεγαλώσαμε τη μοναχοκόρη μας τη Δήμητρα, εδώ έμεινα ως παντρεμένος και με τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, με την οποία βέβαια είχαμε κάνει αρκετές αλλαγές στη διακόσμηση» λέει στην «Espresso» ο Γιώργος Πολυχρονίου.

Στο σαλόνι κυριαρχεί το λευκό χρώμα: σε πλακάκια, τοίχους, καναπέδες, μαξιλάρια και κουρτίνες, με τα δωμάτια να μυρίζουν φρεσκάδα. Ο ήλιος μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα και δίνει φως στον «ντυμένο» με καθρέφτες τοίχο, όπου χαμηλά βρίσκεται το τζάκι, ενώ τρεις πίνακες κρέμονται από ψηλά. Ενας οκταθέσιος καναπές με μαλακές μαξιλάρες βρίσκεται στο κέντρο του, ενώ οι μπεζ εντοιχισμένες ντουλάπες στον προθάλαμο φιλοξενούν μερικούς από τους χιλιάδες δίσκους της ογκώδους συλλογής του, που ξεπερνούν τα 10.000 κομμάτια. Τα διακοσμητικά είναι όλα κρυστάλλινα, βαριά και εντυπωσιακά. Ακόμη και τα σταχτοδοχεία είναι μοναδικά κομμάτια τσεχικής ομορφιάς. «Τα περισσότερα τα έχω χαρίσει στην κόρη μου. Μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος εδώ μέσα, φίλοι, φίλες και γνωστοί και θα ήταν κρίμα από μια αδέξια κίνηση να σπάσουν. Προτιμώ να τα κάνει θρύψαλα η εγγονή μου η Ανδρομάχη που είναι πλέον η μεγάλη μου τρέλα, η αγάπη μου, το πιο όμορφο πλάσμα του κόσμου» λέει και μας δείχνει φωτογραφίες της.

Στο γραφείο του ή αλλιώς στούντιο ηχογράφησης ή αλλιώς δωμάτιο δίσκων, καθώς και εκεί φιγουράρουν 3.000-4.000 βινύλια, κυριαρχεί ένα πιο σκούρο, ζεστό χρώμα, στις αποχρώσεις του μολυβί και βέβαια καθρέφτες! «Δίσκους έχω και στην αποθήκη. Τι να κάνω, δεν χωράνε! Εχω και τα cds, όλες τις νέες κυκλοφορίες που μου έρχονται από Αμερική και χρειάζομαι χώρο και γι' αυτά. Είναι η δουλειά μου!» λέει με καμάρι ο Γιώργος Πολυχρονίου.

Τον Αύγουστο ο G.Poly επέστρεψε τηλεοπτικά με το μαγκαζίνο «Καλοκαιρινή παρέα» στο ΕΤV, παρότι στο ραντεβού του με το κανάλι είχε συζητήσει για άλλη εκπομπή για τη νέα σεζόν. «Χάρη έκανα στον καναλάρχη κ. Βρυώνη που ανέλαβα την εκπομπή του Σαββατοκύριακου καλοκαιριάτικα. Εκείνος μου το ζήτησε, ωστόσο εκκρεμεί ένα ραντεβού μας τις επόμενες ημέρες για την περαιτέρω συνεργασία μας, όπως έχει δεσμευτεί. Αλλά δεσμεύσεις είχε ανακοινώσει και ο Αλέξης Τσίπρας και είδαμε τι έγινε. Βασικά δεν με νοιάζει ιδιαίτερα αν θα συνεχίσω στην τηλεόραση» μας λέει ο Γιώργος Πολυχρονίου, που από την 1η Οκτωβρίου επιστρέφει για όγδοη χρονιά στα ερτζιανά με τη γνωστή μουσική εκπομπή του, η οποία παίζεται σχεδόν ταυτόχρονα σε τριάντα ραδιόφωνα ισάριθμων νομών της χώρας, στην Κύπρο αλλά και σε ελληνοαμερικανικούς σταθμούς σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Το επόμενο επαγγελματικό «κόλπο» του, όπως λέει, έχει να κάνει με ένα ευρωπαϊκό φόρουμ στις Βρυξέλλες, στο οποίο είναι αντιπρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πάει για... διεθνή καριέρα!

Περισσότερες φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα