«Έφυγε» ο Νίκος Χύτας

10:44 9/6/2018 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZ«Έφυγε» ο Νίκος ΧύταςΣάββατο, Ιούνιος 9, 2018 - 10:00

❱❱ Ο γνωστός από τους τηλεοπτικούς ρόλους του ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών

Ακόμη ένας ηθοποιός έφυγε πρόωρα από τη ζωή... Σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, άφησε χθες την τελευταία του πνοή ο Νίκος Χύτας.

Γνωστός στο ευρύ κοινό από τις συμμετοχές του στη μικρή οθόνη αλλά και στο σανίδι, ο ηθοποιός θεωρούνταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες στον χώρο της υποκριτικής.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων οι

Αντώνης Αντύπας, Σταμάτης Φασουλής, Μανούσος Μανουσάκης, ενώ τον είχαμε απολαύσει σε δημοφιλείς σειρές της μικρής οθόνης. «Μυστικά της Εδέμ», «7 θανάσιμες πεθερές», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Δανεικός πατέρας», «Σοφία… Ορθή», «Σύνορα αγάπης», «Μινόρε της Αυγής», «Κάμπινγκ», «Σαν τα τρελά πουλιά», «Το Κόκκινο Δωμάτιο» ήταν μονάχα μερικές από αυτές. Στο θέατρο τον είχαμε απολαύσει, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις «Τρίτο στεφάνι», στην «Ποντικοπαγίδα» αλλά και στο «Τι είδε ο υπηρέτης».

Παρουσία είχε και στον κινηματογράφο, όπου είχε πάρει μέρος σε αρκετές ταινίες, με πιο σημαντικές το «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρά και τη διεθνή παραγωγή «Ο γιος του γείτονά μας», σε σκηνοθεσία Τ. Γιόγκερσεν.

Εκτός από την υποκριτική, ο Νίκος Χύτας είχε ασχοληθεί και με τα κοινά, ως δημοτικός σύμβουλος Παιανίας, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην καλλιτεχνική αναβάθμιση της περιοχής του. Με πρωτοβουλία εκείνου ιδρύθηκε το πολιτιστικό σωματείο, η «Θύρα Τέχνης» Παιανίας, ένας χώρος στον οποίο γίνονταν θεατρικά, λογοτεχνικά και εικαστικά αφιερώματα. Ηταν παντρεμένος με την Βιργινία Βιντιάδη, με την οποία είχαν αποκτήσει έναν γιο.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 17.30 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα