Διατροφικά «όπλα» για δυνατούς μυς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιατροφικά «όπλα» για δυνατούς μυςΠαρασκευή, Απρίλιος 21, 2017 - 20:44

Οι ασκήσεις με βάρη δεν αρκούν για να αποκτήσει κανείς δυνατούς μυς που θα έχουν την κατάλληλη γράμμωση. Κομβικό ρόλο, σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει η διατροφή, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει στους μυς τα απαραίτητα καύσιμα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν.

Ειδικότερα, επιστήμονες επισημαίνουν ότι επτά θρεπτικές ουσίες αυξάνουν τον μυϊκό τόνο έτσι ώστε να αποκτήσει κανείς το σώμα των ονείρων του. Η

βιταμίνη C, όπως σημειώνει ο Αμερικανός ορθοπεδικός Λέον Πόποβιτς, βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου το οποίο χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για το χτίσιμο των μυών, αλλά και των οστών.

Ο Αμερικανός ερευνητής, γιατρός, Τζον Κουόμο προσθέτει ότι η βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται σε φρούτα και λαχανικά, βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία μεταφέρουν στους μυς οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν. Τα ωμέγα 3 λιπαρά που βρίσκονται σε ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο τόνος, είναι απαραίτητα, σύμφωνα με τον Κουόμο, για όσους γυμνάζονται με βάρη. Οπως εξηγεί ο επιστήμονας, μειώνουν την καταστροφή των πρωτεϊνών στους μυς και ελαττώνουν τη φλεγμονή που δημιουργείται σε αυτούς από την άσκηση, συντελώντας στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να ανακτήσει κανείς τις δυνάμεις του.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το ασβέστιο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι απαραίτητο για να μπορούν οι μύες να συστέλλονται και κατά συνέπεια να μπορεί κανείς να γυμνάζεται με βάρη, επισημαίνει ο Πόποβιτς, προσθέτοντας ότι κάνει επίσης καλό στα οστά πάνω στα οποία στηρίζονται οι μύες. Για να αποφεύγονται κράμπες και πόνος στους μυς, ο ορθοπεδικός σημειώνει ότι χρειάζεται μαγνήσιο, το οποίο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στο σπανάκι, στους ξηρούς καρπούς και στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Στην αύξηση του όγκου, αλλά και της δύναμης των μυών, σύμφωνα με τον Κουόμο, συντελούν και οι βιταμίνες Β, που βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στα όσπρια, στα αβγά και στο κρέας. Οπως εξηγεί ο ειδικός, παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και στην παραγωγή ενέργειας από τα μυϊκά κύτταρα. Ο ειδικός προσθέτει ότι ανάλογο ρόλο παίζει και η βιταμίνη D, για τη σύνθεση της οποίας είναι απαραίτητη η έκθεση στον ήλιο. Εξηγεί ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη συστολή και τη λειτουργία των μυών.

Τέλος, η βιταμίνη E, που, μεταξύ άλλων, βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με τον Κουόμο, έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς βοηθάει την κυτταρική μεμβράνη να επανέλθει στην αρχική κατάστασή της μετά τη γυμναστική. Με αυτόν τον τρόπο οι μύες επανακτούν τις δυνάμεις τους και αναπτύσσονται γρηγορότερα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα