Δίαιτα πέντε ημερών για τις γιορτές

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒρείτε ξανά τη φόρμα σαςΔίαιτα πέντε ημερών για τις γιορτέςΔευτέρα, Δεκέμβριος 21, 2015 - 13:36

Διατροφικό πρόγραμμα με έξι απλά βήματα, που περιλαμβάνει σούπες ή smoothies, για να «μπείτε» στα ρούχα του ρεβεγιόν

Τα εορταστικά γλυκάκια εμφανίστηκαν νωρίς στις βιτρίνες φούρνων και ζαχαροπλαστείων και εσείς δεν αφήσατε κανένα παραπονεμένο. Τώρα όμως που πρέπει να φορέσετε τα κομψά γιορτινά σας μένετε να κοιτάτε τον καθρέφτη με το παράπονο ζωγραφισμένο στα χείλη.

Τα διάφορα γιατροσόφια δεν έφεραν αποτέλεσμα και

για να μπείτε στο φόρεμα ή το κοστούμι του ρεβεγιόν χρειάζεται ένα θαύμα! Μην πανικοβάλλεστε. Λίγη θέληση χρειάζεται και προλαβαίνετε να λύσετε το πρόβλημα.

Πέντε ημέρες αρκούν για να βρείτε ξανά τη φόρμα σας, κάνοντας τη διατροφή με σούπες και smoothies. Οχι όμως οποιαδήποτε διατροφή, αλλά εκείνη που προτείνουν οι Βίβιαν Βέλα και Αντζελα Μπλάτις μέσα από το βιβλίο τους «The Soup Cleanse». Υπόσχονται ότι όποιος ακολουθήσει τη δίαιτά τους για πέντε ημέρες θα χάσει γρήγορα και γευστικά τουλάχιστον δύο κιλά. Το διατροφικό πρόγραμμα που δημιούργησαν περιλαμβάνει έξι βήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας με σούπες ή smoothies και επαναλαμβάνεται για πέντε ημέρες, διαλέγοντας διαφορετικές σούπες κάθε φορά. Συνιστούν να αποφεύγεται η κατανάλωση καφέ, αλκοόλ και επεξεργασμένης ζάχαρης.

Βήμα 1: Ενυδάτωση
Η μέρα να ξεκινάει πίνοντας ένα ποτήρι νερό με στυμμένο λεμόνι ή μηλόξιδο για την ενυδάτωση του οργανισμού.

Βήμα 2: Αναπλήρωση δυνάμεων
Για να ζεσταθεί ο οργανισμός χρειάζεται έναν ζωμό κρέατος. Αν είναι από κοτόπουλο, μπορεί να παρασκευαστεί με την προσθήκη κρεμμυδιού, καρότου, σέλινου, μπαλσάμικου και λίγων μυρωδικών. Αν τα κόκαλα είναι από μοσχάρι, ταιριάζουν καλύτερα με καρότα, κρεμμύδια, πράσο, σέλινο και σκόρδο.

Βήμα 3: Πρωινό
Ενα μιλκσέικ με βάση τα φρούτα θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό.

Βήμα 4: Μεσημεριανό
Ζεστή σούπα με λαχανικά και ελαιόλαδο η οποία θα είναι διαφορετική κάθε ημέρα. Σαν βάση για τη σούπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ζωμός από κόκαλα, στον οποίο θα προστεθούν κρεμμύδι, αρακάς, σπαράγγια, πράσο και σπανάκι. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μάραθο, σκόρδο και καρότα. Μια τρίτη επιλογή είναι η σούπα να περιλαμβάνει σέλινο, καρότο και κρεμμύδι. Μπορεί δε να εμπλουτιστεί με κοτόπουλο, πατάτα ή, ακόμη καλύτερα, γλυκοπατάτα, παντζάρι, φακές ή φασόλια. Λίγο πριν από το σερβίρισμα λίγα καρύδια ή κουκουνάρια δίνουν άλλη αίσθηση και προσθέτουν γεύση.

Βήμα 5: Απογευματινό σνακ
Για να κοπεί η όρεξη προτείνεται κρύο smoothie φρούτων με αγγούρι, γάλα καρύδας και χυμό λεμονιού, συνδυασμένα με όποιο φρούτο αρέσει στον καθένα.

Βήμα 6: Βραδινό
Το τελευταίο γεύμα της ημέρας μπορεί να είναι μια από τις σούπες που ετοιμάστηκαν το μεσημέρι. Πρέπει όμως να εμπλουτιστούν με περισσότερες γλυκοπατάτες, φακές ή κολοκυθάκια, έτσι ώστε να γίνουν πιο χορταστικά, χωρίς όμως να είναι βαριά για το στομάχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα