Δεν άνοιξε μύτη...

18:41 1/3/2018 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΔεν άνοιξε μύτη...Πέμπτη, Μάρτιος 1, 2018 - 18:40

Koriopolis: Ποινές κάθειρξης έως 10 χρόνια (με αναστολή) για 58 από τους 84 κατηγορουμένους της υπόθεσης

Αυλαία για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, γνωστή και ως Koriopolis, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταδικάζει την πλειονότητα των κατηγορουμένων. Ωστόσο, το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορουμένους για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης (αυτό τους έριξε στα μαλακά), θεωρώντας ουσιαστικά μεμονωμένα τα περιστατικά των στημένων αγώνων και... συμπτωματικές τις αλλοιώσεις των αποτελεσμάτων

τους, αφού με την απόφασή του δέχτηκε ότι διαπράχθηκαν.

Από τους συνολικά 84 κατηγορουμένους αθωώθηκαν οι 26, με μια απόφαση στην οποία καταγράφηκαν παραγραφές αλλά και ενοχές για επιμέρους πράξεις δωροδοκίας - δωροληψίας και παράνομου στοιχηματισμού. Γι' αυτές το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τιμώρησε με τετραετή φυλάκιση (εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα) τον Αχιλλέα Μπέο, τριετή (με τριετή αναστολή) τους Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο, 30άμηνη (με τριετή αναστολή) τον Γιάννη Κομπότη, ενώ επέβαλε ποινή συνολικής κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών στον Γιώργο Τσακογιάννη.

Επίσης, για την εμπλοκή τους στα στημένα τιμωρήθηκαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός με 30 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Από εκεί και πέρα, βαριές ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε άλλα 10 πρόσωπα: Βασίλης Καρακούλιας, 7 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη, Ανδρέας Δημόπουλος, 8 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη, Δημήτρης Ζαβαντίας, 7 χρόνια και 2 μήνες, Βασίλης Γεωρτσιάκος, 8 χρόνια και 2 μήνες, Θανάσης Ντότσης, 7 χρόνια και 2 μήνες, Μάκης Σιδηρόπουλος, 7 χρόνια, Μιχάλης Τζιβελέκης, 6 χρόνια και 2 μήνες, Μαρία Βυθοπούλου, 6 χρόνια και 2 μήνες, Γιώργος Τσεκερίδης, 7 χρόνια και 2 μήνες.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ξεχωρίζουν οι ακόλουθες ποινές:

Νίκος Παντέλης: 4ετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και την επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια.

Ακριβώς η ίδια ποινή επεβλήθη και στον Μιχάλη Νικολόπουλο.

Αγγελος Τραυλός: 30 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμοι προς 5 ευρώ ημερησίως.

Τέλος, στους Ιωάννη Παπαδόπουλο, Γιώργο Πουλόπουλο, Στάθη Προβατίδη και Πέτρο Ρουτζιέρη επιβλήθηκε 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα