Στην κυβέρνηση ένας «Ιντιάνα Τζόουνς»

17:54 1/3/2018 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην κυβέρνηση ένας «Ιντιάνα Τζόουνς»Πέμπτη, Μάρτιος 1, 2018 - 17:54

❱❱ Ο αρχαιολόγος Κώστας Στρατής νέος υφυπουργός Πολιτισμού, ο Φώτης Κουβέλης αναπληρωτής στο Αμυνας

Χρειαζόταν έναν... «Ιντιάνα Τζόουνς» ο πολιτισμός και, με τον μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό, στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού με αυτή την αρμοδιότητα τοποθετήθηκε

ο αρχαιολόγος Κώστας Στρατής, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του ΥΠΠΟΑ Αριστείδη Μπαλτά.

Αρμόδιος για τον Αθλητισμό παραμένει ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ικανοποιήθηκε επιτέλους το... όνειρο του τέως προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη να μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Αμυνας στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, που αναβαθμίζεται σε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής αντί του Γιάννη Μουζάλα.



Κατά τα άλλα, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναλαμβάνει υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, και ο Νάσος Ηλιόπουλος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Πολλά ερωτήματα εγείρονται για την κάλυψη της θέσης που άφησε κενή ο Κώστας Ζουράρις στο υπουργείο Παιδείας: Αντί να τοποθετηθεί στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., ώστε να διατηρηθεί η ποσόστωση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, το πόστο ανέλαβε τελικά η κυρία Τζούφη, προκαλώντας σοβαρές απορίες, καθώς οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα καλυφθεί με πρόταση του Πάνου Καμμένου. Είχε ακουστεί, μάλιστα, το όνομα του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Εντύπωση προκαλεί και η μη υπουργοποίηση ούτε ενός εκ της ομάδας των «53+», κάτι που σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφόρησε για τις πιέσεις που δεχόταν όλο αυτό το διάστημα από την Κουμουνδούρου να τοποθετηθούν κομματικά στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις. Οι Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης «έπαιζαν» δυνατά για επιστροφή στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που όμως δεν έγινε και αναμένεται να επηρεάσει τις -όχι αγαστές- σχέσεις ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου. Η τάση των «53+» εξαπολύει συχνά πυκνά αιχμές κατά υπουργών, αλλά και προς το πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει εγκαλέσει για τις επιλογές του (κατάργηση απεργιών, πλειστηριασμοί, Προσφυγικό κ.ά.) και για έλλειψη συντονισμού. Η τελευταία αιχμή αφορά το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα