Χριστουγεννιάτικη γειτονιά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧριστουγεννιάτικη γειτονιά!Τρίτη, Δεκέμβριος 2, 2014 - 17:09

Την ώρα που η χώρα μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς, με τους δρόμους και τις πλατείες πόλεων και χωριών να μεταμορφώνονται σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικες γωνιές, γεμάτες στολίδια και λαμπιόνια, ένα παραμυθένιο σκηνικό -αλλιώτικο από τα άλλα- στήνεται στην Κατερίνη.

Εκεί δεκάδες πολίτες ρίχτηκαν εθελοντικά στην κατασκευή μιας ολόκληρης χριστουγεννιάτικης γειτονιάς που θα χαρίσει χαμόγελα όχι μόνο στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αλλά

και σε ανθρώπους που τα βγάζουν πέρα δύσκολα!

«Δεκάδες εθελοντές αποφασίσαμε τα φετινά Χριστούγεννα να δημιουργήσουμε το "χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου" στον πρώην καπνικό σταθμό Κατερίνης. Χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε στα χέρια μας εργαλεία και με τα κατάλληλα οικοδομικά υλικά δημιουργήσαμε ξύλινα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.

»Τα στολίσαμε και τα διαμορφώσαμε ώστε να μπορούν να τα επισκέπτονται παιδιά, αλλά και μεγάλοι προκειμένου να διασκεδάζουν και κυρίως να βιώνουν το εορταστικό κλίμα» λέει η νηπιαγωγός Ιωάννα Πατέρα. Τα ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενήσουν τον Αϊ-Βασίλη και τα ξωτικά του, αλλά και πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις και παιχνίδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 13 Δεκεμβρίου. Για να μπει κάποιος στο «χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου» δεν θα χρειάζεται να δώσει χρήματα, αλλά τρόφιμα που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.

«Οι επισκέπτες θα παίρνουν ένα χαρτάκι, το οποίο θα μπορούν να "εξαργυρώσουν" παίρνοντας ρόφημα, φακές και φασολάδα ή ζαχαρωτά, καραμελωμένα μήλα και σοκολάτες» εξηγεί η κυρία Πατέρα.

Οπως σημειώνει, οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, να παρακολουθούν συναυλίες, αφηγήσεις παραμυθιών και να παίζουν σε διάφορα παιχνίδια. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δοκιμάσουν ζεστό ψωμί, αφού οι εθελοντές έχτισαν και παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Στο χριστουγεννιάτικο χωριό αναμένεται να βρεθούν και περίπου 2.500 μαθητές, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν παιχνίδια που δεν χρειάζονται και είναι σε καλή κατάσταση για να μοιραστούν σε άλλα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα