Αγριεύει ο καιρός, με σφοδρές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγριεύει ο καιρός, με σφοδρές καταιγίδες και αφρικανική σκόνηΤρίτη, Δεκέμβριος 2, 2014 - 16:20

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, με καταιγίδες -και λασποβροχές σε πολλές περιοχές- αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από την παρουσία της γνωστής αφρικανικής σκόνης, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη.


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ,

τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και τις επόμενες ώρες θα επεκταθούν στη δυτική Στερεά Ελλάδα, το νότιο Ιόνιο και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται... ψιχάλες, αλλά από το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν και θα γίνουν καταιγίδες - κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί μέχρι έξι μποφόρ, ενώ το φαινόμενο της σκόνης θα κάνει ξανά την εμφάνισή του κυρίως στα δυτικά και τα νότια.


Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, τους 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 22 στα νησιά του Αιγαίου.
Χειρότερη μέρα αναμένεται να είναι η αυριανή, καθώς θα έχουμε καταιγίδες σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως επτά μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειώσει νέα μικρή πτώση. Με βροχερό καιρό στις περισσότερες περιοχές θα ξεκινήσει και η Πέμπτη, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος, θυμίζοντας όμως περισσότερο χειμώνα, με λευκές νιφάδες στα ορεινά και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα