Ο Ελληνας που βρήκε τον «ορό της νεότητας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕλληνας βρήκε το serum της αντιγήρανσης Ο Ελληνας που βρήκε τον «ορό της νεότητας»Τρίτη, Δεκέμβριος 2, 2014 - 16:30

Ελληνικό επίτευγμα είναι το πλέον προηγμένο αντιγηραντικό serum στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητα του Geneu (Τζιν Γιου) είναι ότι σε αντίθεση με τις συμβατικές αντιρυτιδικές κρέμες, μελετά το DNA του κάθε ανθρώπου χωριστά, ώστε να του προσφέρει εξατομικευμένη περιποίηση μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες κατά 30% σε διάστημα 12 εβδομάδων. Παραδόξως, δεν πρόκειται για προϊόν που παρασκεύασε κάποια μεγάλη

εταιρία καλλυντικών, αλλά ο Ελληνοκύπριος, κορυφαίος επιστήμονας του Imperial College του Λονδίνου, Χριστόφορος Τουμάζου.
Η αποτελεσματικότητα της σειράς περιποίησης δέρματος που δημιούργησε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συσκευή μικροτσίπ που εφηύρε πρόσφατα, η οποία μπορεί να αποκωδικοποιήσει το ανθρώπινο DNA σε 30 λεπτά και με ελάχιστο κόστος συγκριτικά με άλλες μεθόδους. Η συγκεκριμένη εφεύρεση μάλιστα του χάρισε το βραβείο του Ευρωπαίου Εφευρέτη του 2014.

Το εργαστήριό του στη Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σκηνικό για ταινίες Τζέιμς Μποντ, λόγω της φουτουριστικής του διακόσμησης. Μόλις περάσουν το κατώφλι του οι πελάτες του Τουμάζου, οι γιατροί παίρνουν δείγμα από το μάγουλό τους και μπροστά στα μάτια τους απομονώνουν τις αλυσίδες του DNA, τις τοποθετούν στο μικροτσίπ που είναι συνδεμένο με υπολογιστή και περιμένουν να ολοκληρωθεί η αποκωδικοποίηση του γενετικού τους κώδικα. Μέσα σε 30 λεπτά το αποτέλεσμα έχει βγει και η ομάδα είναι έτοιμη για την παρασκευή του εξατομικευμένου σέρουμ, τα συστατικά του οποίου εξαρτώνται άμεσα από το προφίλ της επιδερμίδας του κάθε πελάτη.

Ο γενετικός έλεγχος αποκαλύπτει την ταχύτητα αποδόμησης του κολλαγόνου στο δέρμα και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες. Η ταχύτητα αποδόμησης του κολλαγόνου δεν είναι ίδια για όλους. Εξαρτάται από τις μεταλλάξεις του γονιδίου που δίνει την εντολή για τον σχηματισμό της εν λόγω πρωτεΐνης.

Το σέρουμ που προκύπτει κατόπιν του δερματολογικού ελέγχου εκτός από κολλαγόνο περιλαμβάνει και άλλα ενεργά συστατικά, όπως βιταμίνες Α και C, εκχύλισμα ρίζας λευκού μούρου, αμινοξέα και τριπεπτίδια, που ευνοούν την κυτταρική ανανέωση για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου εκ των έσω.

Η λογική του ενός προϊόντος για όλους, που ακολουθούν οι περισσότερες κρέμες και σέρουμ, πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα είτε να υπερφορτώσει το δέρμα είτε να μην καλύψει πλήρως τις ανάγκες του. «Το πολύ κολλαγόνο θα βλάψει το δέρμα. Το πολύ λίγο δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το τεστ αυτό δείχνει ακριβώς πόσο κολλαγόνο μπορεί να μεταβολιστεί» εξηγεί ο Τουμάζου, ο οποίος ευελπιστεί στο μέλλον να συμπεριλάβει και άλλους δείκτες υγείας του δέρματος στο τεστ του. Το μοναδικό μειονέκτημα αφορά το κόστος της θεραπείας, που ανέρχεται στα 750 ευρώ για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα