Αβάσταχτος πόνος για τον Αστέριο

13:39 4/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑβάσταχτος πόνος για τον ΑστέριοΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 4, 2015 - 13:33

Η φράση «Οταν σβήνει ένα αστέρι...», με την οποία η ομάδα της Βέροιας αποχαιρέτησε τον 18χρονο ποδοσφαιριστή Αστέριο Μαρκούση, θα μπορούσε να συμπληρωθεί με τη φράση «...αφήνει πίσω του δώρα ζωής», για να καταδείξει το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του αδικοχαμένου παιδιού.

Μέσα στον αβάσταχτο πόνο της η οικογένεια πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του νεαρού αθλητή που ξεψύχησε στο γήπεδο. Ο θάνατός του κατά τη διάρκεια προπόνησης με τους επαγγελματίες βύθισε στο πένθος το ελληνικό

ποδόσφαιρο. Η κηδεία του 18χρονου που έμελλε να «φύγει» τόσο απρόσμενα έγινε χθες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Το απίστευτο γεγονός συνέβη στην πρώτη προπόνηση του νεαρού τερματοφύλακα που είχε κληθεί να γυμνάζεται με την επαγγελματική ομάδα της Βέροιας, καθώς ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος!

Μπροστά στα μάτια των συναθλητών του ο 18χρονος Αστέριος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια μιας άσκησης και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό της ομάδας έπεσε πάνω του και προσπάθησε να τον επαναφέρει. Στο γήπεδο έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε τον νεαρό τερματοφύλακα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πάλεψαν πάνω από μία ώρα να τον σώσουν. Οπως είπαν μετά, μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τον σώσει.

Τα αίτια του τραγικού γεγονότος θα αποσαφηνιστούν από τη νεκροτομή που ίσως δώσει απαντήσεις για το τι έκανε τον 18χρονο να αφήσει την τελευταία του πνοή. Δεν είχε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό και οι εξετάσεις που είχε κάνει δεν είχαν καταδείξει έστω και υποψία προβλήματος στην υγεία του.

Τα πρώτα βήματα

Ο Αστέριος Μαρκούσης γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1997, καταγόταν από την Πιερία και διέμενε μόνιμα στην Αλεξάνδρεια, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Από την Α.Ε. Αλεξάνδρειας, ο νεαρός τερματοφύλακας εντάχθηκε το 2013 στην ΠΑΕ Βέροια. Τη σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε με την Κ17, τη σεζόν 2014-2015 με την Κ20 και φέτος είχε ξεκινήσει μια χρονιά με πολλές φιλοδοξίες. Είχε μάλιστα τους καλύτερους οιωνούς, αφού ήταν ένας από τους οκτώ τερματοφύλακες της γενιάς 1997-98 που είχαν προεπιλεγεί από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Παίδων. Λίγες μέρες πριν από τον απρόσμενο θάνατό του ταξίδεψε στη Γερμανία και δοκιμάστηκε από την Καρλσρούη!

«Δεν υπάρχουν λόγια όταν ένα παιδί 18 χρονών φεύγει από τη ζωή. Τα μέλη της οικογένειας της ΠΑΕ Βέροια δηλώνουν συντετριμμένα από τον άδικο χαμό του Αστέριου και εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» δήλωσε ο πρόεδρος της Βέροιας Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο Αστέριος Μαρκούσης ήταν μεγάλο ταλέντο και είχε προεπιλεγεί από την εθνική ομάδα Παίδων:

Keywords
Τυχαία Θέματα