«Ακουγα τα ουρλιαχτά τους»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ«Ακουγα τα ουρλιαχτά τους»!Παρασκευή, Ιούλιος 27, 2018 - 15:52

❱❱ Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και ένας γείτονας περιγράφουν καρέ καρέ τις τελευταίες στιγμές των 27 ανθρώπων που ξεψύχησαν αγκαλιασμένοι

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Ραγίζει καρδιές η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου βρέθηκαν οι 27 απανθρακωμένες σοροί -σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν χθες άλλο ένα πτώμα στο ίδιο σημείο- για τις τελευταίες δραματικές στιγμές των πρωταγωνιστών της πρωτοφανούς τραγωδίας μέσα στο χωράφι

της φρίκης, λίγο προτού τους περικυκλώσουν και τους καταπιούν οι πύρινες γλώσσες!

Ο κ. Φράγκος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, περιέγραψε καρέ καρέ τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν για να σωθούν όσοι αναζήτησαν δίοδο σωτηρίας προς τη θάλασσα, αλλά τελικά εγκλωβίστηκαν στο μονοπάτι και κάηκαν ή πνίγηκαν από τις αναθυμιάσεις.

Οπως είπε εμμέσως, αν τα θύματα έβλεπαν την πόρτα που οδηγεί στην παραλία, ίσως ζούσαν σήμερα.

«Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από πού να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση» ανέφερε συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε»!

Το ίδιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου. Οπως δήλωσε ο κ. Ποταμιάνος, την ώρα της τραγωδίας άκουγε τις φωνές και τα ουρλιαχτά των γονιών που καίγονταν, ενώ κρατούσαν σφιχτά στην αγκαλιά τα παιδιά τους. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στην παραλία εκτός από το σπίτι του κ. Φράγκου.

Ηταν φρίκη. Ακουγα τις φωνές των ανθρώπων που καίγονταν και ήθελα κάποιος να μου κλείσει τα αυτιά!» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος.

Ο ιδιοκτήτης ενός άλλου σπιτιού στην περιοχή είπε πως είδε με τους γιους του μία ομάδα 20-25 ατόμων να προσπαθεί να γλιτώσει από τις φλόγες που πλησίαζαν. Με τη δική τους καθοδήγηση όλοι τους κατάφεραν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα. Ομως δεν συνέβη το ίδιο και με τα 27 άτομα τα οποία έρχονταν ξοπίσω τους. Εκείνα έχασαν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο μονοπάτι και να βρουν μαρτυρικό θάνατο. Χθες εντοπίστηκε και άλλη μία σορός στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακουγα,akouga