Hotels με άποψη

ΡΕΠΟΡΤΑΖHotels με άποψηΣάββατο, Απρίλιος 19, 2014 - 11:45


Οδεύοντας γοργά για το καλοκαίρι το μεσογειακό ελληνικό μπλε μοιάζει να είναι ο μοναδικός προορισμός για μικρά διαλείμματα από την καθημερινότητα. Με αισθητά μειωμένες τιμές σε καταλύματα και παροχές, ο παράδεισος πλέον βρίσκεται στα πόδια μας και μπορούμε να τον απολαύσουμε πιο εύκολα από ποτέ. Επιλέξαμε για εσάς προορισμούς και ξενοδοχεία, τα οποία αποτελούν τον ορισμό «Ελλάδα».


Οι

γαλανόλευκες Κυκλάδες, πάντα μπροστά στη λίστα των επιλογών για διεθνείς αλλά και εγχώριους επισκέπτες, παρά την κρίση τα τελευταία χρόνια, έχουν ανέβει στις προτιμήσεις των τουριστών, με πρώτη και καλύτερη τη Σαντορίνη, στην οποία έχουμε αναφερθεί ξανά και δικαίως, αφού φημίζεται για τις πολλαπλές της χάρες. Θέα που σου κόβει την ανάσα, ίσως το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου, ιδιαίτερες παραλίες, καταπληκτικά βραβευμένα -και μη- ξενοδοχεία και πάνω από όλα άγρια γη με ό,τι αυτή παράγει.


Τα χώματα, μαύρα από τη λάβα του ηφαιστείου, κάνουν τα προϊόντα της μοναδικά, με ιδιαίτερη γεύση, και την κουζίνα της εδώ και χρόνια να ξεχωρίζει για την απλότητά της, κάτι σαν την ιταλική cucina povera («η κουζίνα του φτωχού»), με τυπικά εύγευστα σαντορινιά πιάτα και κρασιά φτιαγμένα κατευθείαν από την τοπική γη. Επιλέξαμε γα εσάς τα ξενοδοχεία «Katikies», γνωστά και φημισμένα σε όλο τον κόσμο.


Μερικές από τις πιο μαγευτικές γωνιές της μοναδικής Σαντορίνης, η Οία, το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι, φιλοξενούν κάποια από τα καλύτερα ξενοδοχεία μπουτίκ στον κόσμο, προσφέροντας στους επισκέπτες τους το μοναδικό πλεονέκτημα της ανυπέρβλητης θέας της καλντέρας, καθώς και της πανέμορφης αφαιρετικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.


Τα ξενοδοχεία «Katikies» απαρτίζονται από πέντε συγκροτήματα, το καθένα από τα οποία επιδεικνύει μοναδική αρχιτεκτονική, εξαιρετικό χαρακτήρα, απόλυτη ιδιωτικότητα και ρομαντισμό. Εχουν επανειλημμένως διακριθεί από τα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά, όπως το «Condé Nast Traveler», το «Travel & Leisure» και πολλά άλλα. Το «Katikies The Hotel», το «Villa Katikies», το «Sun Rocks», το «Kirini Suites & Spa» και το «Chromata» είναι χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ενσωματώνονται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον της Σαντορίνης. Αυτό που σαγηνεύει είναι η απλότητα που αναδεικνύει τη δύναμη του τοπίου και του απόλυτου μπλε.


Επόμενη στάση, η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, που έχει εδώ και χρόνια εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο προορισμό, ο οποίος κατακλύζεται κυρίως τον Αύγουστο από Ελληνες και ξένους επισκέπτες, συνήθως εκλεκτικούς και χαμηλών τόνων. Επιλέξαμε το ξενοδοχείο «Petra Hotel & Suites», μέλος των ξενοδοχείων «Small Luxury Hotels of the World».


Αρκετά γνωστό σε όσους έχουν επισκεφτεί το νησί, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι από τα λίγα ποιοτικά καταλύματα του νησιού, με μόλις έντεκα δωμάτια και σουίτες να σχηματίζουν ένα μικρό χωριό χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και υπό τη συνεχή φροντίδα των ιδιοκτητών.


Το «Conde Nast Traveller» το βράβευσε ως το δημοφιλέστερο ξενοδοχείο στα Δωδεκάνησα για το 2012. Στο κλίμα της εποχής, το ξενοδοχείο διοργανώνει ένα τετραήμερο σεμινάριο γιόγκα και πιλάτες στην Πάτμο, από 30 Απριλίου έως 4 Μαΐου.


Απολαύστε μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας, σε συνδυασμό με την παραμονή σας σε αυτό το μαγικό νησί. Ολα τα μαθήματα γίνονται με θέα τον πανέμορφο κόλπο του Γροίκου.


Επόμενη απόδραση, κοντά στη Αθήνα, στην αριστοκρατική Ανδρο. Ειδυλλιακά και πολύ αρχοντικά τα σοκάκια της, δυνατοί αέρηδες και το άρωμα γιασεμιού να σε κατακλύζει καθώς περπατάς χαζεύοντας τα όμορφα καπετανόσπιτά της. Ξακουστή για τα αμυγδαλωτά της, τα γλυκά κουταλιού, τα πανέμορφα μοναστήρια της, τις δύσβατες ανατολικές παραλίες της και τα καταπράσινα τοπία, δυσεύρετα στις ξηρές και άγονες Κυκλάδες. Την αγαπάμε γιατί δεν θυμίζει τα γειτονικά της νησιά και μας θυμίζει πάντα παλιά μεγαλεία. Οι πιο τουριστικές περιοχές στο νησί είναι η Χώρα και το Μπατσί, πολύ γνωστή πλέον και η παραδεισένια Αχλα. Οι παραλίες της μοιάζουν πραγματικά με κρυστάλλινους θησαυρούς. Αξίζει να την εξερευνήσετε.


Το αγαπημένο ξενοδοχείο όλων στη Χώρα της Ανδρου είναι το υπέροχο νεοκλασικό «Micra Anglia», σε πολύ βολική τοποθεσία. Οι χώροι του οικήματος, σαγηνευτικοί, χωρίς να στερούνται της αρχοντιάς της Χώρας, και συνάμα αποπνέοντας νεανικό αέρα. Ξεκινήστε με ένα πλούσιο πρωινό στο δωμάτιό σας είτε στον κήπο και επισκεφτείτε το ιταλικό ολοκαίνουργιο εστιατόριό του, ακόμη και αν δεν διαμένετε στο ξενοδοχείο. Η ατμόσφαιρα στον μικρό του κήπο είναι υπέροχη για δείπνο. Το πρωί περιπλανηθείτε στα γεμάτα ζωή καλντερίμια του νησιού. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.


Τέλος, απολαύστε το γαλάζιο του Αιγαίου και στην όμορφη Πελοπόννησο. Ο Γερολιμένας Μάνης φημίζεται για τα άγρια τοπία του, την εξαιρετική τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και το φαγητό του. Το τοπίο του φαντάζει μοναδικό, απόμακρο, αλλά συνάμα μαγευτικό, παντρεύει το γαλάζιο του ουρανού με την αυστηρή πέτρα. Αγριο και παράλληλα ελληνικό. Επιλέξαμε για εσάς το πολύ γραφικό «Κυρίμαι boutique hotel» μπροστά στον όμορφο όρμο. Αποτελεί μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης αλλά και της πρώτης αλυσίδας ελληνικών ανεξάρτητων boutique ξενοδοχείων «Tresor Hotels & Resorts». Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονησίδας του Ταινάρου, εκεί όπου το Ιόνιο σμίγει με το Αιγαίο πέλαγος στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη νότια Σικελία και το στενό του Γιβραλτάρ.


Τα 22 του δωμάτια, ατμοσφαιρικά και πολύ ρομαντικά, σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Το πρωινό του περιλαμβάνει τοπικές, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, ενώ παρασκευάζεται από προϊόντα μικρών παραγωγών, σπιτικές μαρμελάδες και μέλι παραγωγής του ξενοδοχείου. Στο εστιατόριό του συναντάμε κάρτα του Γιάννη Μπαξεβάνη με έντονη την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ενώ ακόμη και στο bar, πλάι από την πισίνα του, τα κοκτέιλ «μυρίζουν» γεύσεις λαχταριστές, μια «μυρωδιά» την οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και επιλέγοντας κάποιο από τα κρασιά του κελαριού του, τα οποία προσεκτικά επέλεξαν επαγγελματίες οινολόγοι.


Editor’s tips


Οπου και αν κατευθυνθείτε φέτος την άνοιξη, ταξιδέψτε light.
Μη φορτώνετε το μυαλό και τη βαλίτσα σας με «βαριά» φορτία.
Μόνον έτσι θα αποστασιοποιηθείτε από την καθημερινότητα και θα απορροφήσετε τη μαγνητική ενέργεια της Ελλάδας.


Ενημερωθείτε για τα πολιτισμικά δρώμενα των νησιών ή των τόπων που επισκέπτεστε.


Στην Πάτμο συνδυάστε τον μυστικισμό του τοπίου με μαθήματα γιόκας και μετέπειτα επισκέψεις στα άπειρα μοναστήρια του νησιού.


Στη Σαντορίνη παρακολουθήστε μαθήματα οινογευσίας και μάθετε για τα ελληνικά κρασιά και προϊόντα, όπως το ασύρτικο Σαντορίνης ή το διάσημο βισάντο.

Keywords
hotels, hotels, το νησι, καλοκαιρι, μπλε, ελλαδα, travel, hotel, villa, sun, spa, world, συγκεκριμένο, πιλατες, μαΐου, αθηνα, αχλα, αγριο, boutique, αιγαιο, light, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελος του κοσμου, ξανα, γιογκα, γλυκα, γωνιες, δωδεκανησα, ιονιο, κυκλαδες, νησι, νησια, ξενοδοχεια, περιοδικα, σαντορινη, αγριο, αξιζει, ανοιξη, απριλιος, αρχιτεκτονικη, αρωμα, ατμοσφαιρα, αχλα, βρισκεται, φαγητο, γευση, γινονται, γιβραλταρ, δυναμη, δρωμενα, δωματια, ευκολα, ενεργεια, εποχη, ζωη, ιδιο, θεα, θυμιζει, κουζινα, κλιμα, κοκτειλ, κρασια, λαβα, λιχουδιες, μαΐου, μελι, μπλε, μικρο, μυαλο, ξακουστη, ξενοδοχειο, παντα, οια, ομορφη, πατμος, περιβαλλον, πετρα, πισινα, πιατα, πρωινο, πρωι, ψυχη, συγκεκριμένο, σικελια, σωμα, τοπια, φυσικο, χωματα, ομορφα, boutique, δωματιο, ελληνικα, γευσεις, γλυκες, hotel, χωρα, ηλιοβασιλεμα, κηπο, light, μοιαζει, μπροστα, ποδια, υπεροχο, υπεροχη
Τυχαία Θέματα