Ήθελε να φύγει από το δημόσιο και τον απέλυσαν δύο φορές

20:30 8/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ο καθηγητής πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά του ώστε να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την εκπαίδευση.

Τον Ιούλιο του 2012 αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτηση του και να φτιάξει τη δική του επιχείρηση με τον Γρηγόρη Ζωντανό.

Και τότε συνέβη το απίθανο. Το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. Όπως λέει στον Independent: «Μου είπαν ότι ήταν αργά για να υποβάλω την παραίτηση και ότι έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Ο

36χρονος παρέμεινε για εννέα χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και όπως αναφέρει είδε από κοντά το «θλιβερά δυσλειτουργικό ελληνικό σύστημα».

Οπως καταγγέλλει, άλλοι συνάδελφοί του προσέφεραν «πραγματική διδασκαλία» μόνο στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Για να απολυθεί έπρεπε να περάσουν 21 εργάσιμες μέρες χωρίς να εμφανιστεί στο σχολείο, του ανέφεραν οι ανώτεροί του.

Ωστόσο πέρασαν δύο μήνες και κανένας δεν τον ενόχλησε. Επικοινώνησε με το σχολείο του και δεν πίστευε στα αυτιά του. Έπρεπε να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο και αντιμετώπιζε τον κίνδυνο αγωγής. Μετά από επτά μήνες έλαβε τελικά γράμμα με το οποίο του ανακοίνωναν πως η επιστολή παραίτησής του γινόταν δεκτή.

Ένα χρόνο μετά την παραίτησή του, την περασμένη εβδομάδα, έλαβε τηλεφώνημα από το υπουργείο Παιδείας ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ότι η καταβολή του μισθού του θα ξεκινήσει και πάλι και ότι θα αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη και αποβολή.

Δηλαδή ήθελαν να τον επαναπροσλάβουν για να τον απολύσουν και να τον συμπεριλάβουν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται, ώστε να ικανοποιηθούν οι διεθνείς πιστωτές», επισημαίνει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα