Η 8χρονη και ο αγιασμός για τον Τόμας Πρωτόπαπα

Αρκετοί επισκέπτονται τον ηθοποιό στο ΚΑΤ προκειμένου να πουν έναν λόγο συμπαράστασης στην οικογένειά του. Μεταξύ αυτών, μία 8χρονη από την Μυτιλήνη, που ήρθε μαζί με την μητέρα της στην Αθήνα και έδωσε στους γιατρούς ένα μπουκαλάκι με αγιασμό από τον Άγιο Ραφαήλ, προστάτη των ασθενών, για να δώσουν στον Τόμας!

Όπως είναι φυσικό, η στασιμότητα που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Τόμας Πρωτόπαπα

είναι κάτι που ανησυχεί του γιατρούς, καθώς σε παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος, οι περιπτώσεις ασθενών που δεν παρουσιάζουν τουλάχιστον ένα μικρό σημάδι βελτίωσης, συνήθως έχουν άσχημη κατάληξη.

Αυτό ωστόσο που φοβούνται περισσότερο οι γιατροί, είναι πως το σώμα του Τόμας Πρωτόπαπα μπορεί να αλλοιωθεί με τις πολλές ημέρες κατάκλισης, με αποτέλεσμα να γίνει δέκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια του νεαρού Τόμας Πρωτόπαπα δεν είναι διατεθειμένη να παρατήσει τον αγώνα, αφού φαίνεται πρόθυμη να διατηρήσει τον Τόμας στη ζωή για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί.

Αν και η διατήρησή του στο νοσοκομείο τους εξουθενώνει τόσο ψυχικά, όσο και οικονομικά, οι γονείς του Τόμας Πρωτόπαπα είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε όριο, προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους να αναρρώσει.

Προς το παρών, η ιδέα για μετακίνησή του σε κάποια ιδιωτική κλινική, ή για μία νέα επέμβαση, κρίνεται απαγορευτική. Αυτό που έχει τεθεί ως προτεραιότητα είναι να κρατηθεί ο Τόμας Πρωτόπαπα εν ζωή. Από εκεί και πέρα, η όποια επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσε να βοηθήσει έχει συμβεί. Πλέον, όπως έχει γίνει αποδεκτό, μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει κάτι.

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του νεαρού ηθοποιού ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα. Οι γιατροί τους έχουν ξεκαθαρίσει πως από επιστημονικής πλευράς έχει γίνει οτιδήποτε ήταν δυνατό, ωστόσο όλοι ευελπιστούν πως ο Τόμας θα ανοίξει ξανά τα μάτια του και θα τους αντικρίσει ξανά.

Οι μέρες περνούν βασανιστικά και τίποτα δεν αλλάζει στην κλινική εικόνα του Τόμας.

Ο Τόμας Πρωτόπαπας έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου που τον αγάπησε μέσα από την δουλειά του, την οικογένεια του, αλλά και χιλιάδες φίλους που απέκτησε μετά το τροχαίο, συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, περιμένοντας μία θετική αντίδραση από τον οργανισμό του!

Εδώ και περίπου 1,5 μήνα, ο 26χρονος ηθοποιός παραμένει στην Εντατική του ΚΑΤ μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε, σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όλοι ελπίζουν πια σε ένα θαύμα.

Όλες αυτές τις μέρες, η σελίδα που έχουν φτιάξει οι fans του Τόμας στο Facebook γεμίζει συνεχώς με μηνύματα, ευχές και προσευχές, ενώ ένας φίλος του έγραψε τραγούδι για να τον συντροφεύει!

«Είμαι ακόμα εδώ…», λένε οι στίχοι, που έκαναν τους γονείς του ηθοποιού να «λυγίσουν».

Τις τελευταίες μέρες οι ειδήσεις έστω και με τη μορφή πληροφοριών από φίλους αλλά ακόμη και τον θείο του που στο παρελθόν έκανε κάποιες δηλώσεις, έρχονται πλέον με το σταγονόμετρο. Στο διαδίκτυο όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον Τόμας Πρωτόπαπα, γράφουν ξανά και ξανά το όνομά του στις μηχανές αναζήτησης ψάχνοντας για κάτι νέο. Μια αχτίδα φωτός. Μια είδηση που θα τους κάνει να χαρούν. Κι όταν δεν την βρίσκουν αρκούνται να στείλουν ένα μήνυμα. Μια ευχή. Ελπίζοντας να εισακουστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα