Ικανοποίηση Λέτα για την εκλογή της Μέρκελ

04:49 26/9/2013 - Πηγή: TNSite
Παρότι οι γερμανικές εκλογές που έγιναν το Σαββατοκύριακο βοήθησαν στη σταθεροποίηση της Ευρώπης, καθώς η Άγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται για την Τρίτη της θητεία, η αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στη Μεγάλη Βρετανία είναι μία βασική πηγή ανησυχίας στο μέλλον, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Σε συνέντευξή του στο οικονομικό δίκτυο, Bloomberg, ο 47χρονος Ιταλός πρωθυπουργός

είπε ότι μία τέτοια απόφαση από τη Βρετανία είναι πάρα πολύ δύσκολη και εκτίμησε ότι το αντιευρωπαϊκό κόμμα ενισχύεται.

Παρότι ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν έχει δώσει προϋποθέσεις παραμονής στην ΕΕ και έχει εξαγγείλει δημοψήφισμα κάποια στιγμή στο μέλλον για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το βέβαιο είναι ότι ζητά να επιστρέψουν στις εθνικές κυβερνήσεις κάποιες αρμοδιότητες που έχουν πάει στις Βρυξέλλες.

Κάποια βοήθεια προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να έρθει από την Άγκελα Μέρκελ, καθώς ο εκπρόσωπός της είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές ότι ο επαναπατρισμός κάποιων εξουσιών «είναι μία ιδέα».

Ο Ενρίκο Λέτα εκτίμησε ότι μπορεί να επέλθει κάποιος συμβιβασμός στο θέμα τώρα που η Άγκελα Μέρκελ επανεξελέγη στην Καγκελαρία, καθώς, όπως τόνισε, «είναι προς το συμφέρον των Βρετανών να μείνουν στην ΕΕ».

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι αγορές υποτιμούν ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα