Η Τζάνετ Γέλεν η ισχυρότερη τραπεζίτης του κόσμου

07:43 7/1/2014 - Πηγή: TNSite

Υπέρτου διορισμού της Τζάνετ Γέλεν στην κορυφή της Federal Reserve τάχθηκαν56 γερουσιαστές έναντι 26 που ψήφισαν κατά. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι ήταν αντίθετοι στο διορισμό της, επικρίνοντας την υπερ-χαλαρή πολιτική της Fed μετά την κρίση και με δεδομένο ότι η Γέλεν υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους κομματικούς υποστηρικτές των Δημοκρατικών.

Η οικονομολόγος Τζάνετ Γέλεν που ήταν αντιπρόεδρος της Fed

από το 2010 θα διαδεχτεί επισήμως τον αποχωρήσαντα την 1η Φεβρουαρίου Μπεν Μπερνάκι ο οποίος διορίστηκε το 2005 από το Τζορτζ Μπους και διατηρήθηκε στη θέση του το 2009 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η θητεία της Γέλεν είναι τετραετής.

Ηδιεθνούς φήμης οικονομολόγος ήταν η αγαπημένη υποψηφιότητα πολλών σπουδαίων συναδέλφων της, συμπεριλαμβανομένου του νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν καθώς επίσης και της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Τζάνετ Γέλεν, περιγράφεται ως "περιστέρι" απέναντι στα αποκαλούμενα « γεράκια » που εστιάζουν αποκλειστικά στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Γέλεν καθώς η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και τα επίπεδα τηςανεργίας υψηλά ( 7 % το Νοέμβριο) έχει αφήσει να διαφανεί ότι είναι πρόθυμη να αφήσει τον πληθωρισμό να υπερβεί το ποσοστό-στόχο του 2 %, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης απασχόληση.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα