Η στρατιωτική σχολή της Χρυσής Αυγής

08:49 23/9/2013 - Πηγή: TNSite
Σε σκληρές δοκιμασίες υποβάλλονται οι παραστρατιωτικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα – και από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας όπου ανήκει ο Γ. Ρ.

Όπως δείχνει ρεπορτάζ του «Έθνους», νεαροί άνδρες με στολές παραλλαγής, κουκούλες full face και στρατιωτικά μαχαίρια περασμένα στις ζώνες τους χαιρετούν ναζιστικά κρατώντας την ελληνική σημαία, τρέχουν

ημίγυμνοι μέσα στο ψύχος και το σκοτάδι, επιδίδονται σε ασκήσεις «κάλυψης - προκάλυψης», μυούνται στο δόγμα του μίσους από τους επικεφαλής της οργάνωσης, επιδιδόμενοι σε «νύχτες εκπαίδευσης» καρικατούρα των νυχτερινών ασκήσεων στον Ελληνικό Στρατό.

Τις φωτογραφίες έχουν δημοσιεύσει σε ανύποπτο χρόνο τα ίδια μέλη της τοπικής οργάνωσης ΧΑ Νίκαιας και χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 2011, πριν δηλαδή από τις εκλογές που τους έβαλαν στο Κοινοβούλιο και ως τόπος αναφέρεται ένα νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι «στρατωτικές ασκήσεις» γίνονται νύχτα και τα μέλη ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.

Κεντρική φιγούρα στις φωτογραφίες είναι ένας άνδρας μεσαίου ύψους, ο οποίος σε όλες κρύβει το πρόσωπό του. Πιθανότατα να είναι ο εκπαιδευτής, ο οποίος προφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

«Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα», ανέφερε την Κυριακή, στο «Βήμα της Κυριακής» ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που παρακολουθεί την πορεία της τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει όλες τις παρασκηνιακές επιλογές της.

«Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης-κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που γνωρίζει ο κόσμος με τις κατασκηνώσεις κλπ. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού», λέει ο άνδρας και τονίζει: «Η Χρυσή Αυγή έχει μια οργάνωση που παραπέμπει σε αυτή των ναζί αλλά κυρίως στην ΕΟΝ που ίδρυσε ο Μεταξάς το 1936. Έχει φαλαγγάρχες, τετράρχες, ομαδάρχες και λοιπά. Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών που ξεκινούν από πυγμαχία, αναρρίχηση και κολύμβηση και καταλήγουν σε εκπαιδεύσεις με όπλα παντός τύπου».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα