Οι απεργίες της εβδομάδας – Λουκέτο στα σχολεία

Με κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια ξεκινά σήμερα η εβδομάδα, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα μπει λουκέτο και στα δημοτικά.

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι προχωρήσουν σήμερα οι δάσκαλοι, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από του υπουργείο Παιδείας.

Αναλόγως,

Τρίτη και Τετάρτη οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα”, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τη στάση τους.

24 και 25 Σεπτεμβρίου 48ωρη ΑΔΕΔΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις καταστροφικές, όπως επισημαίνει, πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν τον δημόσιο τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση». Το Γ.Σ. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα κατά την οποία θα βρίσκεται στη χώρα μας η τρόικα.

Ειδικότερα, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013. Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Τη δεύτερη ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.

Ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Keywords
Τυχαία Θέματα