«Έχουμε το χρέος να στηρίξουμε τον Ολάντ»

10:21 28/1/2014 - Πηγή: TNSite
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε στο Παρίσι τον «ενθουσιασμό» του για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ενώ θεώρησε ότι αποτελεί «χρέος» της Γερμανίας να το υποστηρίξει.

Ο Γκάμπριελ, που ασκεί καθήκοντα υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις του Γάλλου προέδρου έχουν «παθιάσει» τους Γερμανούς και έχουν προκαλέσει «ενθουσιασμό», όπως επίσης και μια κάποια «ευφορία».

«Νιώθουμε ότι έχουμε το χρέος να στηρίξουμε»

τα σχέδια του Ολάντ, είπε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γαλλίας - Γερμανίας.

Ο Γκάμπριελ χαιρέτισε «το Σύμφωνο Ευθύνης» που παρουσίασε ο Ολάντ και αυτήν «την ιδέα ότι το Κράτος, οι επιχειρήσεις και τα συνδικάτα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν ώθηση» στην οικονομία, μία φιλοσοφία προσφιλής στους Γερμανούς και στην πρακτική της «κοινωνικής οικονομίας της αγοράς».

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός επέδειξε περίσσιο ενθουσιασμό για την ιδέα ενός «ενεργειακού (ομίλου του είδους της) Airbus» που πρότεινε ο Ολάντ.

Πρότεινε για παράδειγμα τη δημιουργία μιας κοινής θυγατρικής εταιρείας μεταξύ των οργανισμών ενέργειας της Γαλλίας και της Γερμανίας που θα μπορεί να υποστηρίξει κοινά σχέδια «είτε πρόκειται για έξυπνα δίκτυα (...) θερμικές τεχνολογίες, έως και κοινές βιομηχανικές δραστηριότητες».

Ο Γερμανός υπουργός ανέφερε επίσης το παράδειγμα του «επαναπατρισμού» στην Ευρώπη του παραγωγικού δυναμικού που χάθηκε προς όφελος της Ασίας, ειδικά στον τομέα της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα