Αρχηγική εμφάνιση του Ανδρέα Παπαδόπουλου στη κίνηση των 58

09:02 28/1/2014 - Πηγή: TNSite

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά την ομιλία του ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος κατά του Πρωθυπουργού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι παραινέσεις του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο ”Κίνημα των 58”.

Αναφερόμενος στην Κουμουνδούρου ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας

επαναλαμβάνει με άλλα λόγια, το «λεφτά υπάρχουν».

«Δεν θα δώσω ιδιαίτερο βάρος στον ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι πολύ εύκολο να συμφωνήσουμε. Πρόκειται για μια δύναμη απολύτως λαικιστική, αντιευρωπαική, έως και επικίνδυνη για τον τόπο, που υιοθετεί άκριτα όλα τα αιτήματα όλων των συντεχνιών, όλων των κοινωνικών ομάδων. Το δυστύχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρόπος που διαπαιδαγωγεί την κοινωνία. Κοινώς διατείνεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, τις οποίες αυτός και η κομματική παρέα του με το μαγικό ραβδί θα τις εφαρμόσει μόλις αναλάβει την εξουσία. Τα γεγονότα και η κατάσταση, όμως, θα τον διαψεύσουν. Φρονώ ότι αυτά που τάζει θα τα βρει… έξω από την Κουμουνδούρου. Εννοώ ότι σε περίπτωση που κερδίσει θα μαζεύεται ο κόσμος κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητά τα υπεσχημένα. Κατ’ουσίαν ο Τσίπρας, έχοντας μαζέψει όλο τα βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους νοσταλγούς του Ανδρέα, τους συνεργάτες του Ακη, τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα που κατέστρεψε το δημόσιο, επαναλαμβάνει με άλλα λόγια τη φράση «λεφτά υπάρχουν». Τη συνέχεια την ξέρετε, το έργο ξαναπαιχτεί με άλλους πρωταγωνιστές…», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «δεν συζητά καν με τους 58 και αυτό είναι πολύ παράξενο». Και πρόσθεσε ότι «και εδώ είναι το πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ κατά τη γνώμη μου. Διότι αν είχε ένα άλλο σχέδιο, κάτι εναλλακτικό να προτείνει θα το καταλάβαινα να μην θέλει τους 58. Έλα όμως που δεν έχει. Διότι γνωρίζω ότι ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες σκέψεις, τους ίδιους προβληματισμούς.

Θεωρώ κατά συνέπεια ότι αν η ΔΗΜΑΡ έμπαινε γενναία στο διάλογο, θα συνέβαλε καταλυτικά στην αλλαγή του πολιτικού τοπίου. Θα γεννούσε μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο της κεντροαριστεράς, όπως έπραξε με την ίδρυσή της και τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση του Ιουνίου του 2012.

Από την άλλη, όμως, η άρνηση της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος. Διότι η απουσία της δεν μετατρέπει την κίνηση ούτε καν σε ένα ΠΑΣΟΚ plus. Διότι βλέπουμε ότι και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, όπως η Διαμαντοπούλου, ο Γιαννίτσης, ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Φλωρίδης, ο Ραγκούσης μένουν απ’εξω ή είναι διστακτικοί».

Ο Χρήστος Ροζάκης

Ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης σημείωσε πως οι «58» δεν είναι κόμμα αλλά μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να συσπειρώσει δυνάμεις του τόπου σε μια εποχή, που, όπως είπε, έχουν παρέλκει οι «καθαρές» ιδεολογίες και χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία των φιλελεύθερων του Κέντρου με όσους υποστηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση.

Ο κ. Ροζάκης επιπλέον υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έφταιξε και τιμωρείται για αυτό που έκανε επί σειρά ετών» σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρει το δρόμο της, πολιτικό και οικονομικό, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μάλιστα επισήμανε την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών - σε μια Ευρώπη με αυξημένο ευρωσκεπτικισμό - καθώς μέσω αυτών θα προκύψουν και νέα πρόσωπα σε ό,τι αφορά τα σημαντικά αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι η Κεντροαριστερά δεν έρχεται να κάνει κριτική του παρελθόντος και των υπολοίπων κομμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει «πως δεν ξέρουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει στάση η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ως προς τους «58», τους οποίους, όπως σημείωσε, δεν του βλέπει ως κόμμα, αλλά ως πρωτοβουλία διαλόγου. Πρόσθεσε, δε, πως ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκδήλωση ενός άλλου κόμματος ως ομιλητής.

Ο κ. Ψαριανός, επισήμανε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «τώρα δεν είναι». Επίσης εξέφρασε την άποψη πως η πορεία της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει με την παρέα του Αντώνη Σαμαρά, της Πολιτικής Άνοιξης και του Δικτύου 21 ή με τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος

«Ο ζωτικός πολιτικός χρόνος της Κεντροαριστεράς είναι ελάχιστος» εκτίμησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών πλέον Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο από το ακροατήριο. Όπως εξήγησε «έχουμε σκηνικό ακραίας πολιτικής πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η ΝΔ και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι».

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα