Δείτε live την επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia

10:57 16/9/2013 - Πηγή: TNSite
Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο τραβά η επιχείρηση ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που αρχίζει σήμερα κοντά στο νησί Τζίλιο, στην Ιταλία, όπου το σκάφος ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012.

Η επιχείρηση καθυστέρησε για δύο ώρες λόγω των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο

Reuters, οι ειδικοί επιθεωρούν το πλοίο πριν αρχίσει η επιχείρηση.

Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου 2012, οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανόρθωση του πλοίου που είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Τζίλιο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Carnival θα πληρώσει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια ευρώ για την επιχείρηση ανόρθωσης του πλοίου.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τέτοια επιχείρηση, με ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους (μήκους 290 μέτρων και ύψους δέκα ορόφων), το οποίο βρίσκεται με βυθισμένη τη μία του πλευρά.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει δέκα έως δώδεκα ώρες και σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα στην περιοχή.

Η ανόρθωση θα ελέγχεται εξ αποστάσεως από την πλωτή «αίθουσα ελέγχου», όπου 12 άνθρωποι, ο καθένας μπροστά στο κομπιούτερ του, θα χειρίζονται διαφορετικά μέρη της επιχείρησης.

Επικεφαλής των εργασιών είναι ο Νοτιοαφρικανός Νικ Σλόουν, ειδικός στις ανελκύσεις, ο οποίος ηγείται ομάδας 500 ατόμων, που εργάζονται σε 24ωρη βάση.

Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απομάκρυνση του γιγάντιου πλοίου που κείτεται εδώ και 20 μήνες μπροστά από το λιμάνι του Τζίλιο.

Η επιχείρηση περιλαμβάνει την ανόρθωση του Costa Concordia, την ανέλκυση και τέλος τη ρυμούλκησή του.

Δείτε live την επιχείρηση

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα