ΒΟΡΙΔΗΣ : ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη βεβαιότητα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα πράξει το καθήκον της στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία εκφράζει ο Μάκης Βορίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Αττικής δεν ανησυχεί για την αντοχή της κυβερνητικής συνοχής και εκτιμά ότι «όλοι θα στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης», ενώ πιστεύει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το μείζον: η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.....«Αν το πολιτικό σύστημα αποτύχει, θα αλλάξει. Και αν ό,τι προκύψει αποτύχει κι αυτό, θα αλλάξει κι αυτό».
Το πρώτο crashtest στη Βουλή,
με την ονομαστική ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις, είχε ισχυρά «ρήγματα» για την κυβερνητική συνοχή. Ανησυχείτε για την αντοχή της;Προφανώς η λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης είναι φαινόμενο σύνθετο αλλά και πρωτόγνωρο για την ελληνική πολιτική ζωή. Το εγχείρημα καθίσταται έτι δυσχερέστερο όταν στην κυβέρνηση συμμετέχουν κόμματα με διαφορετικές ευαισθησίες, με διαφορετικά ιδεολογικά πρόσημα και αξιακές προτεραιότητες. Η δυσκολία εντείνεται κάτω από συνθήκες οριακής πιέσεως για όλες τις πολιτικές δυνάμεις εξαιτίας της δυσκολίας διαχειρίσεως της κρίσεως. Ωστόσο, ελπίζω ότι όλοι θα αντιληφθούν την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, στην εξυπηρέτηση του χρέους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στόχους που υπηρετεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αισιοδοξώ, λοιπόν, ότι όλοι θα πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον και θα στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και τη νομοθετική της πρωτοβουλία.
Με τον αναβρασμό που κυριαρχεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. βλέπετε πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις εν όψει της κατάθεσης προς ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή;Οχι. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει, θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για τη θωράκιση της οικονομίας της Ελλάδας και επομένως δεν πιστεύω ότι προ της ψηφίσεως των μέτρων θα υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη.
Στο παρασκήνιο ήδη ακούγεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ακόμη κι αν ψηφιστούν τα μέτρα, με το επιχείρημα ότι δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές, συγχωνεύσεις ή μεταρρυθμίσεις όταν υπάρχουν ενστάσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;Και τι λύση θα δώσουν οι εκλογές; Μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι του οποίου δηλώνουν ότι «δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει;». Τη διακοπή της χρηματοδότησης; Τη διάλυση των τραπεζών και την απώλεια των τραπεζικών καταθέσεων; Το μηδενισμό των εισαγωγών και την έλλειψη αγαθών; Την επιστροφή στη δραχμή και τη δραματική μείωση της αγοραστικής αξίας των μισθών των Ελλήνων; Εκλογές είχαμε προσφάτως. Τώρα χρειαζόμαστε γρήγορη, ικανή και αποτελεσματική διακυβέρνηση.
Εκτιμάτε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα προσέλθει στην ψηφοφορία χωρίς διαρροές;Η Κ.Ο. της Ν.Δ. έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της. Καθημερινά πράττει το καθήκον της, αυτονοήτως θα το πράξει και στην κρισιμότερη στιγμή.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, είναι αισιόδοξο
Keywords
Τυχαία Θέματα