Φωταγωγείται σήμερα το Σύνταγμα

Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και τον γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee), ο οποίος έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους....

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη φωταγώγηση της πλατείας
Συντάγματος. Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. Επίσης, σημειώνεται ότι φέτος ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε, εκτός από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, να στολίσει την πλατεία Συντάγματος και με ένα κόκκινο καράβι, σύμβολο της ελληνικής ναυτικής παράδοσης.
Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί καθημερινά την περίοδο των εορτών δωρεάν, ενώ από την πίσω πλευρά της πλατφόρμας 18 φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για ό,τι συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πρωτεύουσας και τους τρόπους παρέμβασης.
Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο, όπου από τις 14.00 και μετά το μεσημέρι μέχρι τις 17.00 το απόγευμα της παραμονής, παρέες μουσικών και θεατρίνων θα ξεχύνονται από το πουθενά, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση στην Αποστόλου Παύλου. Παράλληλα, θα παίζουν στη Βαρβάκειο Αγορά η μπάντα του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου με επτά κλαρίνα, στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη οι Diminuita Swing, στην πλατεία Κολωνακίου το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima, στα Αρμένικα του Νέου Κόσμου οι Doros με ανατολίτικα και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα θα χορεύεται φλαμένκο και στο μετρό του Κεραμεικού τάνγκο.
Από τις 20.00 το βράδυ της παραμονής θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και το φωνητικό σχήμα Stringless, η Big Band του Δήμου Αθηναίων και ο Μίμης Πλέσσας με τους Mode Plagal στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, ενώ έθνικ ρυθμοί θα ακούγονται από τους Encardia και τους Muchatrela στον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα δίνει άλλο τόνο από τις 18.00 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ερμού στο Σύνταγμα. Στις 22.00 το σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου θα πραγματοποιήσει μουσική πορεία από τη Δ. Αρεοπαγίτου προς την κεντρική σκηνή της Αποστόλου Παύλου, ενώ αντίστοιχη πορεία θα κάνουν τα κρουστά Batuca από την Ερμού στην κεντρική σκηνή.
Υπενθυμίζεται ότι η εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο έχει ξεκινήσει από τις 3 Δεκεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου ακούστηκαν χριστουγεννιάτικες μουσικές Ανατολής και Δύσης. Εκατόν πενήντα καλλιτέχνες και η Φιλαρμονική του δήμου βρέθηκαν σε δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, λέσχες φιλίας, σε σταθμούς μετρό, στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο μουσείο λαϊκής τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και σε 14 πολιτιστικά κέντρα.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ρίξουν αυλαία στις 5 Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα