Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!(σσ τα καθίκια της ενημέρωσης προβαλουν οπως τους εχει πει το Μαξίμου τον Λιαπη και τον Τομπουλογλου αντι για τις αποκαλυψεις εναντιον τους)...

Γράφει ο Κ.Π.

Έχουμε γράφει πολλές φορές, ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται ένα επίκαιρο θέμα, τηλεοπτικά, δεν είναι απλά αντιδεοντολογικός, αλλά μέσα από τον μεγεθυντικό φακό, κιτρινοφασιστοειδής. Σε μια...

πρόσφατη ανάρτηση σχολιάζοντας τον τρόπο προβολής επίκαιρων γεγονότων, μιλούσα για κοράκια της δημοσιογραφίας που ασελγούν πάνω σε «πτώματα». Δυστυχώς η ασέλγεια συνεχίζεται, και μάλιστα, προτάσσονται στην κορυφή διότι πουλάνε, όπως το γυμνό όμορφων κοριτσιών.

Η αποκάλυψη γεγονότων και η πληροφόρηση είναι δικαίωμα και καθήκον της δημοσιογραφίας. Ο διασυρμός
προσώπων πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη , με υποτιμητικά σχόλια και πληροφορίες, από γειτονιές και σοκάκια με πρόσωπα, που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, στο βωμό της έρευνας και αντικειμενικότητας είναι κατευθυνόμενη και βρώμικη ενημέρωση.

Την ώρα που ο άλλος είναι με χειροπέδες δεν έχεις το δικαίωμα να τον χτυπάς και να τον φτύνεις, μέσα από τον τηλεοπτικό φακό. Αν ήθελες φίλε «δημοσιογράφε», καναλάρχα, διευθυντά, να σου βγάλω το καπέλο και να σου πω μπράβο, θα έπρεπε εσύ να έχεις κάνει την έρευνα και τις αποκαλύψεις, όπως κάνουν οι πραγματικοί ερευνητές-δημοσιογράφοι που τους βγάζω το καπέλο. Π.χ. η υπόθεση Λιάπη έχει γίνει ένα σήριαλ, και πρώτο θέμα στα κανάλια για σαλέ και βίλα(λες και είναι ο μοναδικός πολιτικός που πήρε δάνειο η παρανομεί. Θέλετε ονόματα σε παραλίες και προάστια με δεκάδες παρανομίες, πολιτικών επιχειρηματιών καναλαρχών; γιατί ρε παιδιά σε όλα τα κανάλια τέτοια προβολή και ξεφτίλα;)που δεν αφορά κανέναν, παρά μόνο τον ίδιο τη δικαιοσύνη, και την συνειδησή του.

Εάν δεν ήταν της οικογένειας Καραμανλή, θα είχατε το ίδιο ενδιαφέρον; Και κάτι ακόμη, επειδή είμαι και εγώ στο χώρο της ενημέρωσης. Συλλήβδην από το πρωί ως το βράδυ βρίζουμε τους πολιτικούς. Κλέφτες, μιζαδόρους, απατεώνες και δεκάδες άλλα κοσμητικά επίθετα. Εμείς πριν γίνουν αποκαλύψεις για τους ίδιους δεν είμαστε εκείνοι πού τους υμνούσαμε και ζητάγαμε και τα δικά μας ρουσφέτια; Παιδιά ας είμαστε συγκρατημένοι για όσα λέμε και γράφουμε, χωρίς να κρύβουμε την αλήθεια. Το να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό πριν μιλήσουμε η γράψουμε μια πληροφορία δεν είναι κακό. Διαφορετικά αν θέλουμε μόνο αίμα και ασέλγεια πάνω σε πτώματα και όχι τον σεβασμό σε οποιαδήποτε προσωπικότητα, που τελεί υπό δικαστική διερεύνηση, ένα πράγμα μόνο έχουμε να κάνουμε(!).

Πολιτικοί και επιχειρηματίες που βρίσκονται στις φυλακές -η όχι- με τελεσίδικες η μη δικαστικές αποφάσεις και έχουν διασυρθεί τα «μάλα»(κάποιοι άδικα) από τα ΜΜΕ, να εφαρμόσουμε τη μέθοδο του Βορειοκορεάτη «ηγέτη» Κίμ Γιουνγκ Ουν. Με τα 120 σκυλιά, θα ικανοποιήσουμε τα κανιβαλικά «αισθήματα» των ΜΜΕ!!! Ευτυχώς πάντως που υπάρχει το διαδίκτυο και ο πολίτης, μπορεί και έχει μια πλήρη και σφαιρική ενημέρωση, διαφορετικά αν έβλεπε μόνο τηλεόραση, θα ήταν πάντα με ηρεμιστικά και ψυχιάτρους!
fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα