Αν δε σας αρέσει ο Σαμαράς ψηφίστε Τσίπρα, Καμμένο και ΧΑ να δείτε τη γλύκα

12:01 8/1/2014 - Πηγή: Antinews

Η χρονιά για την πολιτική και την οικονομία ουσιαστικά ξεκίνησε χθες με τη συνάντηση ΣαμαράΒενιζέλου στην οποία έκλεισε το μέτωπο του 25ευρου, ενώ άνοιγε πάλι το μέτωπο της τρομοκρατίας παράλληλα με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ενόψει τρόικας , το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται υπό

διάλυση και τον Απρίλιος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το χρηματοδοτικό κενό να φτάνει.

Ωστόσο, πέραν των σοβαρών προβλημάτων, η νέα χρονιά ξεκινά και με αρκετές θετικές εξελίξεις. Για πρώτη φορά η Ελλάδα παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα. Για πρώτη φορά μέσα στην κρίση κάνει λόγο για μοίρασμα του πλεονάσματος και αποκατάσταση πολλών αδικιών.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς, το έκανε με τους πλειστηριασμούς, το έκανε με τα ΕΑΣ, το έκανε με τις θετικές αλλαγές στο φόρο για τα ακίνητα.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση Σαμαρά «τρίβει στα μούτρα» των ξένων την επιτυχή προσαρμογή της οικονομίας. Με θυσίες, με δράματα, με αγωνίες και πολιτικές αναταραχές αλλά το θέμα είναι ότι ακόμη και το λάθος πρόγραμμα της τρόικας εφαρμόστηκε. Η Ελλάδα δεν είναι πια ο κακός μαθητής της Ευρώπης και δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία των δανειστών να μη βοηθήσουν τη χώρα.

Για πρώτη φορά η χώρα μιλά για ανάπτυξη, έστω και οριακή, για πρώτη φορά κάνει λόγο για έξοδο στις αγορές. Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Στουρνάρας έχουν βάλει ψηλά τον πήχη αλλά είναι απόλυτα αισιόδοξοι ότι θα πετύχουν αυτόν το στόχο. Και τέλος, για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για τέλος του Μνημονίου και την τρόικα να πάει στα τσακίδια. Εκτός κι αν βέβαια κάποιοι έχουν πιο δόλιους σκοπούς, ήτοι τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας. Μπορούν να το καταφέρουν όποτε θέλουν, αλλά τουλάχιστον δεν θα φταίει η Ελλάδα για μια τέτοια εξέλιξη.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, δεν θα πατήσει ένα κουμπί η κυβέρνηση και θα επιστρέψει η Ελλάδα στο 2008. Αυτά τα κάνει μόνο ο “Χάρι Πότερ” Αλέξης Τσίπρας. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ψεύτικες ώστε τα «θα» του Ανδρέα Παπανδρέου μοιάζουν με πταίσματα μπροστά τους. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γ. Στουρνάρας, ο κ. Τσίπρας λέει απίστευτα ψέματα στον ελληνικό λαό κι έχει αποδεχθεί πάνω από 70 κλαδικά αιτήματα. Με το που θα γίνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με μια κίνηση θα ικανοποιήσει πάνω από 70 αιτήματα κλάδων. Το «λεφτά υπάρχουν» επανέρχεται με πιο δυναμικό τρόπο.

Απέναντι στην ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή κυβέρνηση έχει να επιδείξει μόνο μια κατεύθυνση. Υπευθυνότητα και αποφυγή της εύκολης παροχολογίας χωρίς κανένα αντίκρισμα. Θα ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα για τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και τους άλλους της κυβέρνησης αν υπόσχονταν τα πάντα σε όλους. Αλλά το θέμα είναι τι χρειάζεται αυτή την ώρα η Ελλάδα. Χρήσιμους ή απλά αρεστούς;

Επομένως, η κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή. Να φανεί χρήσιμη. Να αφήσει πίσω τα λάθη και τις γκάφες και να πάει δυναμικά στον έναν και μοναδικό στόχο. Την έξοδο από το Μνημόνιο. Την αποφυγή νέου δανεισμού που θα σημάνει και νέους κανόνες σκληρής λιτότητας.

Και τέλος, την αποφυγή πολιτικών που θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό. Αν τα πετύχει όλα αυτά τότε θα διαψεύσει η Ελλάδα τις Κασσάνδρες που ξαναβγήκαν στο… κουρμπέτι. Ο ένας μιλάει ξανά για Grexit, ο άλλος βρίζει την κυβέρνηση και τον Σαμαρά, ο τρίτος παραλληλίζει την Ελλάδα με το Αφγανιστάν. Θα τους διαψεύσουμε και πρέπει σ’ αυτό να είμαστε όλοι μαζί.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η απαγκίστρωση από τα μνημόνια και η διατήρηση μιας πορείας χωρίς τα δεκανίκια της… κουτσής Μέρκελ δεν επιτυγχάνεται με μαγικά ραβδάκια. Πρέπει και οι πολίτες να προσπαθήσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί. Να παράγουν νέες ιδέες, να φτιάξουν και να διαφημίσουν νέα προϊόντα, να μετατρέψουν την Ελλάδα από χώρα της μίζας, της ρεμούλας, των κοινοτικών επιδοτήσεων σε μια σύγχρονη χώρα που στέκεται στα πόδια της γιατί το αξίζει.

Μια χώρα που δεν θα περιμένει τα πάντα από τους κακούς έτσι κι αλλιώς πολιτικούς της, αλλά και ούτε από τους ξένους όπως έκανε μέχρι τώρα.

Ελπίζουμε όλοι να έχουμε πάρει το μάθημά μας. Δεν υπάρχει πλέον ο… τζάμπας και η μάνα του, αυτά είναι μόνο στις διαφημίσεις. Υπάρχει μια χώρα που παλεύει με νύχια και με δόντια να ξανασταθεί στα πόδια της.

Αν η παρούσα κυβέρνηση δεν κερδίσει το στοίχημα θα μπει αυτόματα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πάμε για άλλα. Καλά ή κακά θα τα δούμε στην πορεία. Έτσι, όμως, που έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις, οι ισορροπίες και τα χαρακώματα, η άλλη λύση είναι η επιστροφή στο παρελθόν. Είναι οι γύπες που καραδοκούν για την επιστροφή στη δραχμή. Αυτό είναι το διακύβευμα των επόμενων μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα