Τον στρατό κινητοποιεί η Αυστρία για να θέσει υπό έλεγχο τη ροή μεταναστών

Τον στρατό κινητοποιεί η Αυστρία, προκειμένου να σταματήσει τις ροές των προσφύγων πρός το έδαφός της, μετά την απόφαση της Γερμανίας για μονομερή άρση της συνθήκης Σένγκεν και τον έλεγχο των συνόρων της. «Η Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών χρειάζονται βοήθεια, βοήθεια από τον αυστριακό στρατό», δήλωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Στο πλαίσιο αυτό θα κινητοποιηθούν 2.200 στρατιώτες, προκειμένου να σταματήσει η τεράστια ροή προσφύγων και οικονομικών μεταναστών προς τη χώρα. Οι στρατιώτες αυτοί θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Ουγγαρία

και πιο συγκεκριμένα και θα κάνουν ελέγχους για να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η αυστριακή πλευρά δεν έχει στείλει αίτημα στην Ε.Ε. για συνοριακούς ελέγχους, σαν αυτό που υπέβαλε η Γερμανία.

Υπό τη σκιά αυτών των εξελίξεων, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. συνεδριάζουν αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες ώστε να εγκρίνουν το σχέδιο της Κομισιόν για τον διαμοιρασμό ακόμα 120.000 προσφύγων, ενώ αναμένεται στο «τραπέζι» να πέσουν και προτάσεις για την γενικότερη και πιο μακροπρόθεσμη λύση του θέματος, το οποίο ταλανίζει την Ευρώπη, ταλαιπωρεί Έλληνες και Ιταλούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα