Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει εργοδότη

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (ΕΚΝΛ), όπως γράφει το 902 gr καταγγέλλει την αντεργατική και παράνομη συμπεριφορά του εργοδότη της καφετέριας «ΦΡΕΝΤΟΤΟ» της Λάρισας, ο οποίος ενώ χρωστά σε όλους τους εργαζόμενους δεδουλευμένα, έχει ανασφάλιστους τουλάχιστον 4 εργαζόμενους, δεν τηρεί κατάσταση προσωπικού και δεν χορηγεί εξοφλητικά σημειώματα σε κανέναν εργαζόμενο.

Μάλιστα ενώ συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, όπως διαπιστώθηκε σε κοινό έλεγχο που έκαναν την Παρασκευή η επιθεώρηση εργασίας, το ΕΚΝΛ και το Συνδικάτο

Επισιτισμού, εξαπέλυσε εκφοβιστική και εκδικητική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, απολύοντας αμέσως μετά 1 εργαζόμενη, ενώ ειδοποίησε άλλη μια να μην πάει για δουλειά.

Το ΕΚΝΛ από κοινού με το Συνδικάτο Επισιτισμού, σημειώνουν ότι «δεν θα επιτρέψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, τις απολύσεις και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Θα υπερασπίσει, τόσο τις συγκεκριμένες εργαζόμενες, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση και τους καλεί να οργανωθούν στο συνδικάτο για να μπορούν οργανωμένα να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους από την εργοδοτική επίθεση».

Ζητά, επίσης την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, για την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα